FIFA: Nije bilo namještanja na Mundijalu u Kataru

23.12.2022. 17:02
0
IZVOR: glassrpske.com

FIFA je saopštila da nisu pronađene naznake "manipulacije" ili nepravilnosti na utakmicama na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Radna grupa za integritet je pažljivo pregledala snimke 64 utakmice odigrane na Mundijalu kako bi uočila bilo kakvu nepravilnost ili pokušaj manipulacije. U podnijetom izvještaju tvrdi se da takvi slučajevi nisu identifikovani, navodi se na sajtu svjetske kuće fudbala.

Analizirana su legalna tržišta klađenja, sprovedene su brojne istrage u više jurisdikcija i pregledan je nadzor na mjestima takmičenja kako bi se spriječio bilo kakav pokušaj manipulacije utakmicama.

Fifa je navela da će nastaviti da radi sa članovima Radne grupe za integritet u cilju zaštite budućih takmičenja, počevši od Svjetskog prvenstva za žene 2023. godine.

Takođe, svjetska kuća fudbala nastaviće da razvija svoje strategije integriteta sa konfederacjama, udruženjima članica i drugim zainteresovanim stranama u borbi protiv manipulacije utakmicama, prenosi „B92.

Komentari 0
Povezane vijesti
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera
Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    16h 4m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    14h 59m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    9h 47m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    10h 53m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    19h 21m
    0