ФИФА: Није било намјештања на Мундијалу у Катару

23.12.2022. 17:02
0
ИЗВОР: glassrpske.com

ФИФА је саопштила да нису пронађене назнаке "манипулације" или неправилности на утакмицама на недавно завршеном Свјетском првенству у Катару.

Радна група за интегритет је пажљиво прегледала снимке 64 утакмице одигране на Мундијалу како би уочила било какву неправилност или покушај манипулације. У поднијетом извјештају тврди се да такви случајеви нису идентификовани, наводи се на сајту свјетске куће фудбала.

Анализирана су легална тржишта клађења, спроведене су бројне истраге у више јурисдикција и прегледан је надзор на мјестима такмичења како би се спријечио било какав покушај манипулације утакмицама.

Фифа је навела да ће наставити да ради са члановима Радне групе за интегритет у циљу заштите будућих такмичења, почевши од Свјетског првенства за жене 2023. године.

Такође, свјетска кућа фудбала наставиће да развија своје стратегије интегритета са конфедерацјама, удружењима чланица и другим заинтересованим странама у борби против манипулације утакмицама, преноси „Б92.

Коментари 0
Повезане вијести
Пикси остаје селектор Србије? Пикси остаје селектор Србије?
Појачања у Фамосу: Стигли Додиг и Дрина Појачања у Фамосу: Стигли Додиг и Дрина
Представљена специјална лопта за завршницу Европског првенства Представљена специјална лопта за завршницу Европског првенства
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 16m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 15m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 51m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 12m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 55m
    9