ФИФА: Није било намјештања на Мундијалу у Катару

23.12.2022. 17:02
0
ИЗВОР: glassrpske.com

ФИФА је саопштила да нису пронађене назнаке "манипулације" или неправилности на утакмицама на недавно завршеном Свјетском првенству у Катару.

Радна група за интегритет је пажљиво прегледала снимке 64 утакмице одигране на Мундијалу како би уочила било какву неправилност или покушај манипулације. У поднијетом извјештају тврди се да такви случајеви нису идентификовани, наводи се на сајту свјетске куће фудбала.

Анализирана су легална тржишта клађења, спроведене су бројне истраге у више јурисдикција и прегледан је надзор на мјестима такмичења како би се спријечио било какав покушај манипулације утакмицама.

Фифа је навела да ће наставити да ради са члановима Радне групе за интегритет у циљу заштите будућих такмичења, почевши од Свјетског првенства за жене 2023. године.

Такође, свјетска кућа фудбала наставиће да развија своје стратегије интегритета са конфедерацјама, удружењима чланица и другим заинтересованим странама у борби против манипулације утакмицама, преноси „Б92.

Коментари 0
Повезане вијести
Прошле 33 године од европске титуле "Црвене звезде" Прошле 33 године од европске титуле "Црвене звезде"
Стојковић објавио коначан списак играча за Европско првенство Стојковић објавио коначан списак играча за Европско првенство
Реми Фамоса и Алфа Модриче Реми Фамоса и Алфа Модриче
Најчитаније
 • Слана бајадера
  16h 54m
  0
 • Злочин у Варварину
  16h 29m
  1
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  9h 31m
  1
 • Муфтија Јусуфспахић се расплакао у програму уживо: Србија и српски народ нису геноцидни
  8h 24m
  6
 • Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
  9h 45m
  0