ФИФА: Није било намјештања на Мундијалу у Катару

23.12.2022. 17:02
0
ИЗВОР: glassrpske.com

ФИФА је саопштила да нису пронађене назнаке "манипулације" или неправилности на утакмицама на недавно завршеном Свјетском првенству у Катару.

Радна група за интегритет је пажљиво прегледала снимке 64 утакмице одигране на Мундијалу како би уочила било какву неправилност или покушај манипулације. У поднијетом извјештају тврди се да такви случајеви нису идентификовани, наводи се на сајту свјетске куће фудбала.

Анализирана су легална тржишта клађења, спроведене су бројне истраге у више јурисдикција и прегледан је надзор на мјестима такмичења како би се спријечио било какав покушај манипулације утакмицама.

Фифа је навела да ће наставити да ради са члановима Радне групе за интегритет у циљу заштите будућих такмичења, почевши од Свјетског првенства за жене 2023. године.

Такође, свјетска кућа фудбала наставиће да развија своје стратегије интегритета са конфедерацјама, удружењима чланица и другим заинтересованим странама у борби против манипулације утакмицама, преноси „Б92.

Коментари 0
Повезане вијести
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Представљен дрес Србије за Европско првенство (ФОТО) Представљен дрес Србије за Европско првенство (ФОТО)
Заборавите на Панини - Клуб из Билеће направио револуцију! (ФОТО) Заборавите на Панини - Клуб из Билеће направио револуцију! (ФОТО)
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    10h 36m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    14h 0m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    9h 29m
    0
  • Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
    12h 21m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    5h 58m
    0