Foča: Prije 26 godina formiran odred Specijalne brigade MUP-a Srpske

06.05.2021. 13:33
0
IZVOR: Radio Foča

Policijska uprava Foča obilježila je danas, služenjem parastosa poginulim i preminulim policajcima, polaganjem cvijeća i prisluživanjem svijeća, 26 godina od osnivanja Devetog odreda Specijalne policije Republike Srpske.

Parastos je služen ispred zgrade Policijske uprave, kod spomenika poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske iz Foče.

Specijalna brigada MUP-a Republike Srpske formirana je 1992. godine, a njen Deveti odred iz Foče osnovan je u maju 1995. godine i postojao je pet godina.

Veteran Devetog odreda Pajo Paprica istakao je da je jedinica formirana u zadnjoj godini rata i da su je činili iskusni i prekaljeni borci.

- To se i poznalo u kasnijim borbama. Najžešće bitke imali smo na trnovskom ratištu i na Treskavici gdje smo pružili jak otpor neprijatelju i nismo mu dozvolili da se spoji sa snagama iz Goražda - podsjetio je Paprica.

On je dodao da je najmanje što mogu da urade da se sjete poginulih i preminulih saboraca.

- Nadamo se da će i naše buduće generacije čuvati tradiciju koju naslijede od nas. Ne smijemo da zaboravimo, moramo da pamtimo - poručio je Paprica.

Specijalna brigada policija bila je jedan od elitnih jedinica Srpske, koja je dala veliki doprinos njenom očuvanju.

Tradiciju Specijalne brigade nastavila je da baštini Specijalna policija.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na poklonjenje Svetom Vasiliju iz Foče hodočasti 80 studenata Na poklonjenje Svetom Vasiliju iz Foče hodočasti 80 studenata
Drugi dio priče o Svetom Budimiru- Nesahranjena vojska i vidanje bratoubilačkih rana Drugi dio priče o Svetom Budimiru- Nesahranjena vojska i vidanje bratoubilačkih rana
Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
Najčitanije
  • Tijana Bošković u Prebilovcima: Hercegovina je sa mnom gdje god krenem (FOTO)
    18h 2m
    2
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    23h 49m
    0
  • Godišnjica rođenja Milutina Bojića, autora "Plave grobnice"
    23h 53m
    0
  • Danas Markovdan
    6h 20m
    0
  • Izvučeno tijelo nastradalog rudara
    22h 2m
    0