Formirati inovativni centar za mlade ljude sa kreativnim idejama

07.08.2020. 10:23
0
IZVOR: gradistocnosarajevo.com

Predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić i direktor Gradske razvojne agencije Mladenka Pandurević razgovarali su juče sa predstavnicima softverske kompanije PEJDž (PAGE)iz Istočnog Sarajeva o formiranju inovativnog centra za mlade.

Ovaj centar okupljao bi kreativne, mlade ljude, čije ideje bi se mogle realizovati u saradnji sa investitorima iz Istočnog Sarajeva, ali i na području šire regije.

Slika

Gradska razvojna agencija trebalo bi da omogući lakše i brže uspostavljanje kontakata između kreatora ideja i onih koji žele da ih realizuju.

Sagovornici su se složili da se u ovoj aktivnosti angažuju stručnjaci iz oblasti informacione tehnologije i komunikacija, bez obzira na nivo formalnog obrazovanja.

Prioritet treba da bude podrška kreativnim mladim ljudima, kako bi njihove ideje bile realizovane u realnom sektoru, zaključeno je na sastanku.

Komentari 0
Povezane vijesti
Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu
U srijedu promocija romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu U srijedu promocija romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu
Milan treba našu pomoć – pozovi 17047 Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    14h 0m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    16h 19m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    16h 46m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    19h 26m
    1
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    12h 7m
    0