Glasinac savladao lidera prvenstva

22.02.2021. 21:00
0
IZVOR: Sportdc.net

Futsaleri „Glasinca“ pobijedili su u sklopu 12. kola Prve lige Republike Srpske – grupa Istok lidera na prvenstvenoj tabeli, ekipu Kluba malog fudbala „Leotar“ iz Trebinja, rezultatom 6:3 i sa nova tri boda Sokočani su ostali u trci za plasman u plej-of završnicu šampionata.

Trener FC „Glasinac“ Predrag Dobrilović ističe da je meč protiv Leotara bio težak ali da je zadovoljan nastupom svojih igrača i ostvarenim rezultatom.

- Ekipa Leotara pred ovaj susret važila je za blagog favorita ali mi smo, još jednom, pokazali karakter i da nas ovakve utakmice posebno motivišu. Usljed važnosti meča, skratili smo roster i minutažu pojedinim igračima i rezultat nije izostao. Do kraja prvenstva imamo još dva susreta protiv gradskih rivala. Sljedećeg vikenda igramo protiv KMF „Jahorina“ na Palama, a zatim nam dolazi sastav Tanga iz Istočnog Sarajeva. Cilj nam je da osvojimo maksimalnih šest bodova u pomenutim utakmicama - rekao je Dobrilović.

Gosti iz Trebinja najavili su žalbu Fudbalskom savezu Republike Srpske protiv službenih lica na utakmici i smatraju da su nezaslužemo poraženi.

- Mi smo obezbijedili prvo mjesto prije ovog meča i danas smo pružili priliku igračima koji nisu imali značajniju minutažu tokom sezone. Poraženi smo zbog nekih materijalnih pravila i podnijećemo žalbu kako bi skrenuli pažnju da se takve stvari ne ponavljaju na prvoligaškim terenima. Nama rezultat nije bitan nego odnos sudija i delegata - kazao je nezadovoljan trener Leotara Mitar Vukanović.

Glasinac su do pobjede predvodili Stefan Milinković i Bojan Lukić sa po dva pogotka, a u strijelce su se upisali još Radoš Čolić i golman Miloš Pajević. Za Leotar je dva puta pogađao Savo Andrić i jednom Vidomir Milojević.

FC GLASINAC Sokolac: Miloš Pajević, Marko Mirjanić, Darko Gašević, Radoš Čolić, Bojan Lukić, Stefan Milinković, Stefan Arbinja, Dejan Debelnogić, Nikola Rajić, Aleksandar Skoko, Nenad Đerić

Trener: Predrag Dobrilović

KMF LEOTAR Trebinje: Irinej Đurić, Savo Andrić, Vidomir Milojević, Miljan Vico, Vidomir Ninković, David Čolović, Lazar Zečević, Goran Miladinović, Srđan Bulaver

Trener: Mitar Vukanović

Komentari 0
Povezane vijesti
Kad je Sokolac bio mali Montevideo Kad je Sokolac bio mali Montevideo
Glasinac domaćin Drini Glasinac domaćin Drini
“Glasinac” odustao od Prve lige Republike Srpske “Glasinac” odustao od Prve lige Republike Srpske
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    1h 19m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    43m
    0
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    21h 36m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    15h 27m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    37m
    0