Glasni kada brane Dodika, nijemi na muke saboraca: BORS na meti žestokih kritika zbog dolaska njihovih čelnika pred Sud BiH

07.12.2023. 20:47
9
IZVOR: srpskainfo.com

Ispred zgrade Suda BiH, gdje je juče odloženo ročište u procesu koji se vodi protiv Milorada Dodika, među okupljenim pristalicama i ljudima koji su došli dati podršku aktuelnom predsjedniku Srpske našli su se i predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske.

Obrazlažući zbog čega je juče došao u Sarajevo, predsjednik Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo, Dragiša Tuševljak, novinarima je izjavio da BORS podržava institucije Srpske, posebno instituciju predsjednika Republike koja je, kako je istakao, trenutno na udaru.

– Zbog toga smo došli u Sarajevo da bismo poručili: Vrijeme je da nas puste da živimo u miru – rekao je Tuševljak.

Međutim, odluka čelnika i članova BORS iz Istočnog Novog Sarajeva da dođu ispred zgrade Suda BiH kako bi podržali predsjednika Srpske i lidera SNSD, kome se sudi zbog nepoštivanja odluka Kristijana Šmita, najblaže rečeno, nije naišla na razumijevanje predstavnika nekih drugih boračkih organizacija i udruženja, kao i pojedinaca koji su nedavno neuspješno pozivali BORS da im se priključi u borbi za poboljšanje teškog ekonomskog i socijalnog položaja ratnih veterana Vojske Republike Srpske.

 Skaču kao opareni

Poslanik Narodnog fronta u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radislav Dončić za Srpskainfo kaže da je jučerašnji performans pristalica lidera SNSD ispred zgrade Suda BiH, kojem su prisustvovali predstavnici BORS, najbolji dokaz o tome u čijem interesu radi rukovodstvo te organizacije.

– Ne postoji nijedan primjer da je BORS, odnosno njegovo rukovodstvo, održalo nekakav protest kako bi se popravio položaj bivših boraca. Isto tako, čelnici te organizacije nisu željeli da podrže nijedan protest njihovih saboraca iz drugih boračkih organizacija. Međutim, kad treba da po pozivu SNSD brane njihovog partijskog šefa, odmah skaču kao opareni – kaže Dončić.

On ponavlja svoj raniji stav da, ovakva kakva sada jeste, Boračka organizacija Republike Srpske, prema njegovim riječima, nema razloga da postoji.

– Jedini smisao njihovog postojanja je da brane Dodika i da uzimaju pare poreskih obveznika iz budžeta. Kome je potreban takav BORS – pita Dončić.

Bože, sačuvaj nas, ako te ima

Ogorčenje zbog dolaska članova BORS u Sarajevo i podrške koju su pružali Dodiku ne kriju ni u Udruženju Veterani odbrambeno-otadžbinskog rata RS. Potpredsjednik tog udruženja Nedeljko Klincov preko društvenih mreža postavio je pitanje BORS, ali i Veteranima RS, Starješinama VRS, kao i drugim udruženjima iz Srpske čiji su čelnici juče došli pred Sud BiH – gdje su bili kada se sudilo mnogim borcima VRS?“

– Ko je prenio Sud i Tužilaštvo na nivo BiH? Taj isti kome se sudi je aminovao za prenos nadležnosti i ukidanje Vojske RS, grba, zastave, Suda i Tužilaštva i još mnogo toga. Bože sačuvaj nas, ako te ima – poručio je Klincov.

Komentari 9
  • Generic placeholder image
    Hudoletnjak 10.12.2023. 14:28
    Kakvo je smeće ovaj Tuševljak, to nema nigdje
  • Generic placeholder image
    mare 08.12.2023. 14:27
    Ove samo treba nogom u guzicu i rastjerati , nasli da brane najveceg dezertera i katila ovog naroda. Al izgleda da za bolje i nismo kad niko ne reaguje.
  • Generic placeholder image
    Sramota tusevljak 08.12.2023. 10:36
    Ovo je dno dna. Sitni poltron, uvlakac i politicki servilni predstavnik boracke organizacije Istocno Novo Sarajevo, izvjesni dragisa tusevljak! Zna li taj koliko je srpskih vojnika i patriota osudjeno za navodne ratne zlocine upravo u tom sudu i da li je isti licno izrazio protest s obzirom da zastupa boracke kategorije. Naravno da nije. Ovaj covjek se cak obraca u ime BORS a nisam primjetio da je skupu prisustvovao neko iz druge boracke organizacije. Jadno, bijedno i za svaku osudu. Predstavnivi boracke organizacije treba da brinu o unapredjenju materijalnog polozaja borackih kategorija a ne da sluze politici kao sto je ovaj sramni cin.
  • Generic placeholder image
    Seslija 08.12.2023. 10:30
    U Palama, ratnoj prestonici, oko BO Pale se okupio najveci sljam.
  • Generic placeholder image
    Krle 07.12.2023. 23:56
    Skoro uhapšeno šest boraca VRS za navodne zločine u Šekovićima, Vlasenici i Bratuncu i niko od nadležnih kako političara tako i predstavnika BORS-a nije stao u njihovu odbranu da ih zaštiti od progona. Tiho i nečujno bez pompe i protesta odvode se i maltretiraju pred tim istim sudom, istinski borci i patriote. Ali izgleda oni -anonimusi nikog ne interesuju niti njihova suđenja za izmišljene zločine. A Bošnjački oficiri koji se sude se šepure na slobodo poput A.Dukakovića ili onog Mahmuljina, lik osuđen i razgulio za Tursku i niko od nadležnih organa ga i ne traži. Tako progon Srba se nastavlja i poslije rata od koga je proteklo skoro tri decenije.
  • Generic placeholder image
    Ha ha ha ha ha ha ha 07.12.2023. 23:42
    Pa i Dodik je borac, sam za sebe reče da je zamalo postao major. Valjda mu je uža specijalnost ekonom (čitaj snabdjevač vojske ronhilom). Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha!
  • Generic placeholder image
    Neborac 07.12.2023. 22:31
    Kad vidim ko se sve prsi da je borac i da nas je branio, i kad vidim da oni koji su to zaista bili ćute kao zaliveni, jasno mi je da nas je sami Bog spasio. Zašto, zbog čega, samo On zna.
  • Generic placeholder image
    Istočna Iliđža 07.12.2023. 22:05
    Propustite borce dajetim malo crkavice daim zamažete oči i oni i njihove porodice treba da žive a ne samo političari sramni fuj
  • Generic placeholder image
    Pitanje 07.12.2023. 21:46
    Zasto se po predmetnom pitanju ne oglasi koordinator regije sehovac. Cekamo odgovor.
Povezane vijesti
Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    12h 8m
    8
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    12h 22m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    14h 39m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    12h 14m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    4h 29m
    0