Гласни када бране Додика, нијеми на муке сабораца: БОРС на мети жестоких критика због доласка њихових челника пред Суд БиХ

07.12.2023. 20:47
9
ИЗВОР: srpskainfo.com

Испред зграде Суда БиХ, гдје је јуче одложено рочиште у процесу који се води против Милорада Додика, међу окупљеним присталицама и људима који су дошли дати подршку актуелном предсједнику Српске нашли су се и представници Борачке организације Републике Српске.

Образлажући због чега је јуче дошао у Сарајево, предсједник Борачке организације Источно Ново Сарајево, Драгиша Тушевљак, новинарима је изјавио да БОРС подржава институције Српске, посебно институцију предсједника Републике која је, како је истакао, тренутно на удару.

– Због тога смо дошли у Сарајево да бисмо поручили: Вријеме је да нас пусте да живимо у миру – рекао је Тушевљак.

Међутим, одлука челника и чланова БОРС из Источног Новог Сарајева да дођу испред зграде Суда БиХ како би подржали предсједника Српске и лидера СНСД, коме се суди због непоштивања одлука Кристијана Шмита, најблаже речено, није наишла на разумијевање представника неких других борачких организација и удружења, као и појединаца који су недавно неуспјешно позивали БОРС да им се прикључи у борби за побољшање тешког економског и социјалног положаја ратних ветерана Војске Републике Српске.

 Скачу као опарени

Посланик Народног фронта у Народној скупштини Републике Српске Радислав Дончић за Српскаинфо каже да је јучерашњи перформанс присталица лидера СНСД испред зграде Суда БиХ, којем су присуствовали представници БОРС, најбољи доказ о томе у чијем интересу ради руководство те организације.

– Не постоји ниједан примјер да је БОРС, односно његово руководство, одржало некакав протест како би се поправио положај бивших бораца. Исто тако, челници те организације нису жељели да подрже ниједан протест њихових сабораца из других борачких организација. Међутим, кад треба да по позиву СНСД бране њиховог партијског шефа, одмах скачу као опарени – каже Дончић.

Он понавља свој ранији став да, оваква каква сада јесте, Борачка организација Републике Српске, према његовим ријечима, нема разлога да постоји.

– Једини смисао њиховог постојања је да бране Додика и да узимају паре пореских обвезника из буџета. Коме је потребан такав БОРС – пита Дончић.

Боже, сачувај нас, ако те има

Огорчење због доласка чланова БОРС у Сарајево и подршке коју су пружали Додику не крију ни у Удружењу Ветерани одбрамбено-отаџбинског рата РС. Потпредсједник тог удружења Недељко Клинцов преко друштвених мрежа поставио је питање БОРС, али и Ветеранима РС, Старјешинама ВРС, као и другим удружењима из Српске чији су челници јуче дошли пред Суд БиХ – гдје су били када се судило многим борцима ВРС?“

– Ко је пренио Суд и Тужилаштво на ниво БиХ? Тај исти коме се суди је аминовао за пренос надлежности и укидање Војске РС, грба, заставе, Суда и Тужилаштва и још много тога. Боже сачувај нас, ако те има – поручио је Клинцов.

Коментари 9
  • Generic placeholder image
    Hudoletnjak 10.12.2023. 14:28
    Kakvo je smeće ovaj Tuševljak, to nema nigdje
  • Generic placeholder image
    mare 08.12.2023. 14:27
    Ove samo treba nogom u guzicu i rastjerati , nasli da brane najveceg dezertera i katila ovog naroda. Al izgleda da za bolje i nismo kad niko ne reaguje.
  • Generic placeholder image
    Sramota tusevljak 08.12.2023. 10:36
    Ovo je dno dna. Sitni poltron, uvlakac i politicki servilni predstavnik boracke organizacije Istocno Novo Sarajevo, izvjesni dragisa tusevljak! Zna li taj koliko je srpskih vojnika i patriota osudjeno za navodne ratne zlocine upravo u tom sudu i da li je isti licno izrazio protest s obzirom da zastupa boracke kategorije. Naravno da nije. Ovaj covjek se cak obraca u ime BORS a nisam primjetio da je skupu prisustvovao neko iz druge boracke organizacije. Jadno, bijedno i za svaku osudu. Predstavnivi boracke organizacije treba da brinu o unapredjenju materijalnog polozaja borackih kategorija a ne da sluze politici kao sto je ovaj sramni cin.
  • Generic placeholder image
    Seslija 08.12.2023. 10:30
    U Palama, ratnoj prestonici, oko BO Pale se okupio najveci sljam.
  • Generic placeholder image
    Krle 07.12.2023. 23:56
    Skoro uhapšeno šest boraca VRS za navodne zločine u Šekovićima, Vlasenici i Bratuncu i niko od nadležnih kako političara tako i predstavnika BORS-a nije stao u njihovu odbranu da ih zaštiti od progona. Tiho i nečujno bez pompe i protesta odvode se i maltretiraju pred tim istim sudom, istinski borci i patriote. Ali izgleda oni -anonimusi nikog ne interesuju niti njihova suđenja za izmišljene zločine. A Bošnjački oficiri koji se sude se šepure na slobodo poput A.Dukakovića ili onog Mahmuljina, lik osuđen i razgulio za Tursku i niko od nadležnih organa ga i ne traži. Tako progon Srba se nastavlja i poslije rata od koga je proteklo skoro tri decenije.
  • Generic placeholder image
    Ха ха ха ха ха ха ха 07.12.2023. 23:42
    Па и Додик је борац, сам за себе рече да је замало постао мајор. Ваљда му је ужа специјалност економ (читај снабдјевач војске ронхилом). Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха!
  • Generic placeholder image
    Neborac 07.12.2023. 22:31
    Kad vidim ko se sve prsi da je borac i da nas je branio, i kad vidim da oni koji su to zaista bili ćute kao zaliveni, jasno mi je da nas je sami Bog spasio. Zašto, zbog čega, samo On zna.
  • Generic placeholder image
    Istočna Iliđža 07.12.2023. 22:05
    Propustite borce dajetim malo crkavice daim zamažete oči i oni i njihove porodice treba da žive a ne samo političari sramni fuj
  • Generic placeholder image
    Pitanje 07.12.2023. 21:46
    Zasto se po predmetnom pitanju ne oglasi koordinator regije sehovac. Cekamo odgovor.
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    20h 32m
    3
  • Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
    23h 52m
    0
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 44m
    0
  • Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
    22h 10m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    18h 18m
    0