Glavaš podnosi ostavku na sve političke pozicije i napušta DNS

16.11.2022. 13:37
6
IZVOR: katera.news

Juče je održana konstitutivna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je narodnom poslaniku Aleksandru Glavašu prestao mandat.

Glavaš se oglasio, ističući da će podnijeti ostavku na sve političke pozicije u DNS-u kao i članstvu, te da u budućem periodu neće biti politički angažovan, te će se okrenuti angažmanu u struci i privatnom sektoru.

Glavaš se zahvalio kolegama narodnim poslanicima na saradnji, ističući da su zajedno zastupali interese, prije svega građana Sarajevsko-romanijske regije.

- Govorili smo o problemima sa kojima se susrećemo, regionalnom deponijom, saniranjem štete od poplava, životnim standardom, zapostavljenom infrastrukturom, ali i perspektivama razvoja, Olimpijskiim centrom, aerodromom na Sokocu, infrastrukturnim projektima. Zapravo, o svemu ono što sam smatrao da misle birači koji su mi ukazali povjerenje – rekao je Glavaš.

Kako ističe, kao poslaniku interes Republike Srpske je bio iznad partijskog ili bilo kog drugog interesa, pa je uvijek glasao smatrajući da treba da stane iza institucija i zaključaka koji se odnose na jačanje Republike Srpske i put ka konačnoj nezavisnosti.

- Želim da se zahvalim predstavnicima medija na saradnji i realizaciji preko 40 medijskih nastupa i velikom broju izjava, reakcija i intervjua. Posebno sam ponosan na nastupe na kojima sam govorio o BiH i poziciji Republike Srpske, u kojima sam na sve načine pokušavao da objasnim štetni uticaj Visokog predstavnika i bošnjačkog hegemonizma u BiH – rekao je Glavaš.

Takođe, dodaje Glavaš, zahvaljujem se i mojim kolegama i saborcima iz stranke sa kojima sam izgradio prije svega prijateljski odnos koji prevazilazi sve ideološke i političke različitosti što smatra najvećim benefitom u proteklom periodu.

- Želim da se zahvalim biračima i simpatizerima koji su me podržali na prethodnim izborima, a isto tako i onima koji to nisu, poštujući demokratsko pravo izbora, pogotovo u smislu donošenja odluke o mom budućem angažmanu – rekao je on.

Glavaš je na kraju istakao da je odbio “bijeli hljeb” jer smatra da je to nemoralno i neprikladno za bilo koju radno sposobnu osobu u vrijeme nekontrolisane inflacije i teškog položaja velikog broja građana Republike Srpske, dodajući da ne osuđuje poslanike čije materijalno stanje opravdava ovaj vid obeštećenja.

Komentari 6
  • Generic placeholder image
    Ostani 17.11.2022. 19:52
    Mogao si ostati još malo, svakako će se ta jadna trgovačka stranka ugasiti.
  • Generic placeholder image
    Milan 16.11.2022. 21:16
    Ne znam čoveka lično, ne podržavam ni u snu tu partiju ali on je pokazao karakter ovim poslednjim potezima!
  • Generic placeholder image
    Anonimno 16.11.2022. 19:36
    Što si napuštao DNS, nisi trebao. E pa... život ide dalje.
  • Generic placeholder image
    Robin Lud 16.11.2022. 19:34
    Baš šteta. Politička scena u Republici Srpskoj biće mnogo siromašnija.
  • Generic placeholder image
    Posetilac 16.11.2022. 17:24
    Kad vise nije Poslanik, i kad je izvisio onda poceo da moralise
  • Generic placeholder image
    Anonimno 16.11.2022. 14:31
    Dajte ljudi da se skupimo, nestaće čovjeku tartufa i kavijara ubrzo. Neće imati šta jesti. :(
Povezane vijesti
Jovičić: „Urušili smo stranku, ukaljali ste moj ugled“ Jovičić: „Urušili smo stranku, ukaljali ste moj ugled“
Glavaš: Neću uzeti "bijeli hljeb" Glavaš: Neću uzeti "bijeli hljeb"
Jovičić povlači kandidaturu, iz DNS-a pozvali da glasaju za Trivićevu? Jovičić povlači kandidaturu, iz DNS-a pozvali da glasaju za Trivićevu?
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    7h 18m
    8
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    22h 48m
    0
  • Na Vaskršnjem bazaru prikupljeno 2.820 KM
    22h 19m
    0
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    22h 2m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    9h 49m
    0