Главаш подноси оставку на све политичке позиције и напушта ДНС

16.11.2022. 13:37
6
ИЗВОР: katera.news

Јуче је одржана конститутивна сједница Народне скупштине Републике Српске на којој је народном посланику Александру Главашу престао мандат.

Главаш се огласио, истичући да ће поднијети оставку на све политичке позиције у ДНС-у као и чланству, те да у будућем периоду неће бити политички ангажован, те ће се окренути ангажману у струци и приватном сектору.

Главаш се захвалио колегама народним посланицима на сарадњи, истичући да су заједно заступали интересе, прије свега грађана Сарајевско-романијске регије.

- Говорили смо о проблемима са којима се сусрећемо, регионалном депонијом, санирањем штете од поплава, животним стандардом, запостављеном инфраструктуром, али и перспективама развоја, Олимпијскиим центром, аеродромом на Сокоцу, инфраструктурним пројектима. Заправо, о свему оно што сам сматрао да мисле бирачи који су ми указали повјерење – рекао је Главаш.

Како истиче, као посланику интерес Републике Српске је био изнад партијског или било ког другог интереса, па је увијек гласао сматрајући да треба да стане иза институција и закључака који се односе на јачање Републике Српске и пут ка коначној независности.

- Желим да се захвалим представницима медија на сарадњи и реализацији преко 40 медијских наступа и великом броју изјава, реакција и интервјуа. Посебно сам поносан на наступе на којима сам говорио о БиХ и позицији Републике Српске, у којима сам на све начине покушавао да објасним штетни утицај Високог представника и бошњачког хегемонизма у БиХ – рекао је Главаш.

Такође, додаје Главаш, захваљујем се и мојим колегама и саборцима из странке са којима сам изградио прије свега пријатељски однос који превазилази све идеолошке и политичке различитости што сматра највећим бенефитом у протеклом периоду.

- Желим да се захвалим бирачима и симпатизерима који су ме подржали на претходним изборима, а исто тако и онима који то нису, поштујући демократско право избора, поготово у смислу доношења одлуке о мом будућем ангажману – рекао је он.

Главаш је на крају истакао да је одбио “бијели хљеб” јер сматра да је то неморално и неприкладно за било коју радно способну особу у вријеме неконтролисане инфлације и тешког положаја великог броја грађана Републике Српске, додајући да не осуђује посланике чије материјално стање оправдава овај вид обештећења.

Коментари 6
 • Generic placeholder image
  Ostani 17.11.2022. 19:52
  Mogao si ostati još malo, svakako će se ta jadna trgovačka stranka ugasiti.
 • Generic placeholder image
  Милан 16.11.2022. 21:16
  Не знам човека лично, не подржавам ни у сну ту партију али он је показао карактер овим последњим потезима!
 • Generic placeholder image
  Анонимно 16.11.2022. 19:36
  Što si napuštao DNS, nisi trebao. E pa... život ide dalje.
 • Generic placeholder image
  Robin Lud 16.11.2022. 19:34
  Baš šteta. Politička scena u Republici Srpskoj biće mnogo siromašnija.
 • Generic placeholder image
  Posetilac 16.11.2022. 17:24
  Kad vise nije Poslanik, i kad je izvisio onda poceo da moralise
 • Generic placeholder image
  Анонимно 16.11.2022. 14:31
  Dajte ljudi da se skupimo, nestaće čovjeku tartufa i kavijara ubrzo. Neće imati šta jesti. :(
Повезане вијести
Јовичић: „Урушили смо странку, укаљали сте мој углед“ Јовичић: „Урушили смо странку, укаљали сте мој углед“
Главаш: Нећу узети "бијели хљеб" Главаш: Нећу узети "бијели хљеб"
Јовичић повлачи кандидатуру, из ДНС-а позвали да гласају за Тривићеву? Јовичић повлачи кандидатуру, из ДНС-а позвали да гласају за Тривићеву?
Најчитаније
 • Вјечне расправе о календару: Да ли би Срби прихватили промјену датума славе
  20h 3m
  1
 • Удружење "Гробари Пале" организује још једну божићну хуманитарну акцију
  21h 7m
  0
 • Имам позива да се од ловачких секција праве војне формације
  12h 51m
  5
 • У Српској смањено очекивано трајање живота
  21h 39m
  0
 • Пожар на објекту бившег хотела Кристал
  12h 3m
  0