Gorivo jeftinije do 30 feninga u FBiH

15.04.2022. 18:01
0
IZVOR: srpskainfo.com

U moru lančanih poskupljenja građane su, makar trenutno, obradovale nove cijene goriva koje na nekim pumpama padaju i za 0,30 KM

Podneseni zahtjevi

Iz Federalnog ministarstva trgovine juče je potvrđeno da je u proteklih sedam dana stiglo na stotine zahtjeva za smanjenje cijena goriva.

- Prema obavještenjima o promjeni cijena i marži koje su benzinske pumpe dostavile Federalnom ministarstvu trgovine u posljednjih sedam dana, Ministarstvo je zaprimilo 652 obavijesti o promjeni cijena i marži i one se odnose na smanjenje cijene benzina i dizela u iznosu od 0,05 KM po litru do 0,30 KM po litru - kazali su iz Federalnog ministarstva trgovine.

Na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine, Vlada FBiH je donijela odluku o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za naftne derivate, koja se primjenjuje od 3. aprila.

- Privrednim društvima koja obavljaju trgovinu naveliko određena je maksimalna visina marži u apsolutnom iznosu od 0,06 KM po litru derivata, a privrednim društvima koja obavljaju djelatnost trgovine namalo naftnim derivatima maksimalnu visinu marži u apsolutnom iznosu od 0,25 KM po litru derivata -  navode iz Ministarstva.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
U nedjelju molitveni pomen sahranjenim na groblju Rezakovina kod Visokog U nedjelju molitveni pomen sahranjenim na groblju Rezakovina kod Visokog
Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    7h 28m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    17h 46m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    17h 52m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    17h 50m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    16h 41m
    0