Grad bogatiji za dvije djevojčice

19.08.2022. 08:31
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 36 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Istočno Novo Sarajevo ,

Zbog planiranih radova na 10 kV vodu Tilava, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima Tilava, Klek, Tvrdimići, Rosulje, Tomino Brdo, Kozarevići, Stanojevići, Petrovići, Studenkovići, Međuši, Kumani, Luke i Pavlovac (Trebević).

Pale,

Zbog planiranih radova na 10 kV vodu Stambolčić, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.30 do 9.30 časova potrošačima u naseljima Jahorinski Potok, dio naselja Kremenita Brda, kao i ski centru Gondola.

Višegrad,

Zbog planiranih radova na 10 kV vodu Međeđa doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima Repuševići i Jezernice.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođen je jedan dječak i jedna djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 26 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražila su 4 pacijenta.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su jednu intervenciju.

Sokolac,

Gašenje zapaljene deponije smeća, u Anićima.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se na većini puteva odvija redovno, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog najavljenih vrućina vozačima se preporučje da izbjegavaju putovanja na duže relacije u najtoplijem dijelu dana.

Saobraćaj će danas i sutra od 17.00 do 2.00 časa biti obustvljen i na dionici magistralnog puta Podromanija-Rogatica /Ulica srpske sloge, od raskrsnice kod Doma za starija lica "Sunce" do raskrsnice kod Razvojne banke/, povodom obilježavanja krsne slave opštine Rogatica.

Režim saobraćaja izmijenjen je u tunelu "Čeljigovići" na dionici magistralnog puta entitetska granica /Lapišnica/-Ljubogošta, kao i u tunelu "Stambolčić" na magistralnom putu Pale-Podgrab zbog farbarskih radova i instalacije opreme.

Jednom kolovoznom trakom, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, na regionalnom putu Bistrica-Podgrab i na pravcu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na graničnim prlazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano sa temperaturom do 39 stepeni Celzijusovih, zbog čega je na snazi narandžasti meteoalarm, a poslije podne će postepeno naoblačenje sa zapada donijeti kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Prije podne se na zapadu očekuje osvježenje uz oblačno i vjetrovito vrijeme, povremeno sa kišom i pljuskovima, u ostalim predjelima sunčano i vrlo toplo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Pljuskovi praćeni grmljavinom poslije podne će se premještati ka istoku, a ponegdje će biti i lokalnih nepogoda sa jakim vetrom. Na sjeveru će duvati slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, a u ostalim predjelima južni i jugozapadni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Sokolac 14, Bugojno 16, Čemerno i Sarajevo 17, Zenica 18, Bileća, Mrkonjić Grad i Livno 19, Prijedor i Doboj 20, Banjaluka, Bijeljina i Tuzla 21, Bihać 22, Trebinje 23, te Mostar 24 stepena Celzijusova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra ujutro sunčano i toplo, poslije podne kiša Sutra ujutro sunčano i toplo, poslije podne kiša
Danas nestabilno sa pljuskovima Danas nestabilno sa pljuskovima
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    6h 43m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    17h 1m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    17h 7m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    17h 5m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    15h 56m
    0