Grad je jutros bogatiji za jednog dječaka

06.11.2019. 08:23
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u protekla 24 časa rođen je jedan dječak. Ljekarsku intervenciju zatražilo je 49 pacijenata.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo je u protekla 24 časa imala jednu intervenciju od 10:00 do 10:45, kada je gorio stan u potkrovlju u ulici Srpskih vladara broj 4, na Dobrinji 1.

Iz KP "Vodovod i kanalizacija" A.D.Istočno Sarajevo obaveštavaju korisnike da je otežano vodosnabdijevanje naseljima Gornji Kotorac, Krupac, dio Toplika, te u ulicama Cara Lazara, Cara Dušana  i višim spratovima stambenih zgrada u Karađorđevoj.

Iz ovog preduzeća mole potrošače za strpljenje i razumijevanje.

Grad je jutros uredno snabdijeven električnom energijom.

 U Republici Srpskoj i Federaciji BiH zbog kiše koja je padala tokom noći ili još pada vozi se po mokrim i klizavim kolovozima, a vozačima iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na povremeno jače udare vjetra na području Kneževa.
Iz AMS upozoravaju da je opreznija vožnja neopohodna na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, zbog mogućih odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Zbog izgradnje male-hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici jednom trakom naizmjenično saobraća se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo. 

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno sa čestom pojavom kiše i mjestimičnim pljuskovima sa grmljavinom, intenzivnijim u prijepodnevnim časovima.
Najviše padavina očekuje se na jugu, istoku i mjestimično u sarajevsko-romanijskoj regiji, gdje lokalno može biti i obilnijih padavine, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najmanje padavina očekuje se na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu, gdje nakratko može biti i sunčanih intervala.

U Hercegovini se očekuje od 20 do 50 litara kiše po metru kvadratnom, a lokalno i do 90 litara.

U večernjim časovima sa zapada i jugozapada očekuje se novo jače naoblačenje.

Duvaće vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 13 do 19 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
U Srpskoj rođeno 15 beba U Srpskoj rođeno 15 beba
Najčitanije
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    17h 11m
    1
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    13h 23m
    0
  • Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo
    22h 44m
    0
  • Uhapšeno sedam lica zbog dječije pornografije
    23h 49m
    0
  • Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
    21h 13m
    0