Grad jutros bogatiji za jednog dječaka

26.11.2021. 08:10
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođen je dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 43 pacijenta.

Snabdijevanje grada vodom i električnom energijom je uredno.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena je djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 15 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 10 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice imale su jednu intervenciju u posljednja 24 časa.

Višegrad:

Jedna intervencija u naselju Vardište. Pričinjena je samo materijalna šteta, a policija je ostala da dežura u toku noći.

Saobraćaj se ovog jutra na u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno vlažnim ili mokrim kolovozima, u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske vozačima na svim putnim pravcima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

Zbog radova, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Mostar - Nevesinje, na dionici Bakračuša - Nevesinje.

Radi izvođenja bušačko-minerskih radova na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Šćepan Polje, u vremenu od 8.00 do 16.00 povremene su obustave saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Na tom putu zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici Druge sarajevske brigade – Krupac /Ulica Ravnogorska/, u vremenu od 8.15 do 15.00 časova povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

 Zbog radova na dionici regionalnog puta Bistrica-Pale jedan i na dijelu regionalnog puta Bistrica - Podgrab jedan, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti oblačno vrijeme sa kišom, koja će u Hercegovini biti obilnija i temperaturom od sedam do 13 stepeni Celzijusovih.

Ujutru i prije podne oblačno sa kišom, u Hercegovini i na zapadu uz jače i obilnije padavine, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sredinom dana na sjeveru i sjeveroistoku padavine će prestati i biće pretežno suvo i promjenljivo oblačno uz povremene sunčane periode.

Na jugu i zapadu, kao i u sarajevsko-romanijskoj regiji, kiša će padati tokom većeg dijela dana.

U Hercegovini i djelimično na zapadu očekuju se jače padavine, često u vidu pljuskova sa povremenom grmljavinom. U Hercegovini će biti i obilnijih padavina.

Duvaće slab do umjeren južni vjetar, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica nula, Višegrad dva, Han Pijesak tri, Bihać i Zenica četiri, Banjaluka, Prijedor, Sokolac, Foča, Čemerno i Gradačac pet, Bijeljina, Srbac šest, Gacko, Srebrenica i Ivan-sedlo sedam, Mrkonjić Grad i Drvar osam, Doboj i Sarajevo devet, Trebinje i Tuzla 10, Bileća i Mostar 11, te Neum 12 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas kiša u većini krajeva Danas kiša u većini krajeva
Naš grad jutros bogatiji za tri stanovnika Naš grad jutros bogatiji za tri stanovnika
Grad bogatiji za tri stanovnika Grad bogatiji za tri stanovnika
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    22h 37m
    0
  • Krađa u Palama
    20h 55m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    17h 22m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    20h 10m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    13h 31m
    0