Grad jutros dobio jednog novog stanovnika

28.01.2020. 09:01
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođen je jedan dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 63 pacijenta.

Grad je jutros uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

Teritorijalna vatrogasna jedinica u protekla 24 časa imala je jednu intervenciju gašenje požara na automobilu, u periodu od 20.16 do 20.50 časova u Ulici Spasovdanska.

Saobraćaj se jutros u većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima.
Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske savjetuju opreznu vožnju i na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina gdje su učestali odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

U toku su radovi na izgradnji Male hidroelektrane "Krupac" na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na magistralnom putu na dionici Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/ na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz postavljene semafore

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će preovladavati promjenljivo do pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme, mjestimično sa kišom i relativno toplo, uz najvišu temperaturu do 14 stepeni Celzijusovih.

Tokom prijepodneva i danas će biti promjenljivo oblačno, vjetrovito, u južnoj polovini zemlje oblačno, gdje će biti uslova za mjestimičnu slabu kišu ili po koji pljusak.

Prema večeri biće malo kiše i u centralnim predjelima dok će na sjeveru ostati suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Uveče i u noći očekuje se kiša u većini predjela, a na istoku u planinama prolazni snjeg.

Temperatura u porastu i biće iznad prosjeka, posebno u oblastima fenskog efekta vjetra i na sjeveru. U noći na srijedu i do jutra pad temperature.

Duvaće umjeren vjetar, poslije podne i u večernjim časovima sa jakim udarima, južni i jugozapadni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra oblačno uz lokalne pljuskove Sutra oblačno uz lokalne pljuskove
Naš grad bogatiji za tri djevojčice Naš grad bogatiji za tri djevojčice
Povećana opasnost od odrona, magla u kotlinama Povećana opasnost od odrona, magla u kotlinama
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 5m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 0m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 54m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 3m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 13m
    0