Grčki carinici u štrajku

02.04.2024. 18:07
0
IZVOR: Tanjug

Prelaz Evzoni zatvoren je zbog štrajka grčkih carinika, prenose mediji u regionu, a obustava rada će trajati danas i sutra, zbog čega se putnici savjetuju da odlože putovanja.

Kako navodi makedonska informativna agencija MIA, vozila hitne pomoći moći da prolaze nesmetano.

Teretni saobraćaj na graničnim prelazima Bogorodica - Evzoni, Dojran - Dojrani i Medžitlija - Niki biće potpuno obustavljen, osim za kvarljivu robu, od ponedeljka u ponoć do srijede do 23:59, u okviru dvodnevnog štrajka grčke carine službenika, saopštila je Uprava carina Sjeverne Makedonije, prenosi MIA.

Prema podacima koje je MIA dobila iz ambasade Grčke u Skoplju putnički saobraćaj će tokom štrajka od 48 sati, biti periodično omogućen, ali se putnici savjetuju da izbjegavaju odlazak preko granice tokom perioda.

Kako grčki mediji navode, carinici danas i sutra stupaju u 48-časovni štrajk protestujući zbog promjena koje promoviše uprava javnih prihoda, a za koje tvrde da se uglavnom odnose na područne carinarnice, koje su u opasnosti od smanjenja broja zaposlenih i zatvaranja.

Carinici reaguju na promjene i veliki obim posla koji imaju na graničnim prelazima sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom.

Štrajk je najavljen prije nedelju dana.

Komentari 0
Povezane vijesti
Saharska prašina prekrila Atinu i druge gradove Saharska prašina prekrila Atinu i druge gradove
Turci se povlače iz pregovora o ujedinjenju Kipra Turci se povlače iz pregovora o ujedinjenju Kipra
Dva snažna zemljotresa u Grčkoj, serija slabijih u Bugarskoj Dva snažna zemljotresa u Grčkoj, serija slabijih u Bugarskoj
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    18h 33m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    19h 17m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    23h 22m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    23h 26m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    8h 53m
    0