Han Pijesak: Urađen plan parcelacije groblja Bogaz

01.02.2021. 10:48
0
IZVOR: Srna

Direkcija za izgradnju grada iz Bijeljine sačinila je Plan parcelacije proširenja gradskog groblja Bogaz u Han Pijesku, a dalja procedura je da se državno zemljište sa Republike Srpske prenese na opštinu i da se izvrši parcelacija, što se može raditi u etapama, izjavila je Srni samostalni stručni saradnik za urbanizam i građevinarstvo u ovoj opštini Ranka Alempić.

Prema njenim riječima, osim grobnih mjesta predviđeno je da bude izgrađena kapela, te prilazne komunikacije, staze i sve ono što, prema standardima, treba da ima jedno groblje, te da se preda na upravljanje komunalnom preduzeću.

Alempićeva kaže da je groblje isparcelisano, tako da se parcele mogu raditi u fazama, sa jednim grobnim mjestom, sa dva i tri u nekoj prvoj fazi, a pristupne staze je potrebno uraditi prije grobnih mjesta.

Odbornici Skupštine opštine Han Pijesak usvojili su u petak, 29. januara, Plan parcelacije proširenja gradskog groblja Bogaz.

Komentari 0
Povezane vijesti
Festival folklora u Han Pijesku (VIDEO) Festival folklora u Han Pijesku (VIDEO)
Slavna istorija našeg zaborava - Zaboravljena srpska groblja i spomenici u Han Pijesku Slavna istorija našeg zaborava - Zaboravljena srpska groblja i spomenici u Han Pijesku
Sutra nestabilo i osjetno hladnije Sutra nestabilo i osjetno hladnije
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    7h 17m
    0
  • Slani mafini
    16h 38m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    18h 33m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    16h 27m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    10h 56m
    3