Han Pijesak: Uskoro dvije ploče sa imenima poginulih boraca

30.09.2020. 11:38
0
IZVOR: Srna

U Han Pijesku je u toku postavljanje dvije spomen-ploče sa imenima poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu, rekla je Srni samostalni stručni saradnik za urbanizam i građevinarstvo ove opštine Ranka Alempić.

Alempićeva je navela da radove finansira opština, projekat je uradio "Graleks" sa Pala i vrijednost radova, u okviru kojih će biti sanirani i kameni zidovi oko spomen-obilježja, iznosi 37.498 KM.

Prema njenim riječima, spomen-ploče biće od granita i sa granit lajsnama postavljene u kamenom zidu sa dvije strane na ulazu u centralnom spomen-obilježje palim srpskim brocima.

- Debljina ploča je pet centimetara, a veličina 180 sa 160 centimetara. Biće izvršena i sanacija kamenog zida u dužini od 70 metara - navela je Alempićeva.

Alempićeva je rekla da će na Han Pijesku danas biti izvršen i tehnički prijem LED rasvjete za 198 svjetiljki, koja je postavljena u sporednim ulicama u ovoj lokalnj zajednici, a izvođač radova bio je "Sektor sekjuriti" iz Banjaluke.

Ona je napomenula da je poslovnim ugovorom predviđeno da budu izdvojene 34.980 KM za ove radove, a naknadnim aneksom predviđeno je da budu izdvojene 2.905 KM za pojedine svjetiljke, koje su bile izostavljene.

I za ove radove sredstva je izdvojila opština Han Pijesak.

Komentari 0
Povezane vijesti
“Čučkova knjiga” uručena Nedeljku Simaniću “Čučkova knjiga” uručena Nedeljku Simaniću
Počinju "Čučkovi književni susreti" Počinju "Čučkovi književni susreti"
"Čučkovi književni susreti" u petak i subotu "Čučkovi književni susreti" u petak i subotu
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    9h 49m
    0
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    57m
    1
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    22h 10m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    3h 40m
    0
  • Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
    20h 58m
    0