Hapšenje u Sarajevu i Bratuncu zbog krijumčarenja migranata

29.01.2020. 09:43
0
IZVOR: Srna

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ na području Bratunca uhapsili su dva lica, a u Sarajevu jedno zbog krijumčarenja migranata.

Na području Bratunca spriječeno je krijumčarenje sedam državljana Iraka, od kojih je troje djece i uhapšena dva lica osumnjičena za krivično djelo organizovanje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata.

Prilikom realizacije jučerašnjih aktivnosti privremeno su oduzeta dva vozila, više mobilnih telefona, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku, saopšteno je iz Sipe.

Sprovodeći drugu operativnu akciju u okviru predmeta kodnog naziva "Maroko", pripadnici Sipe juče su na području Sarajeva, pretresli jedan stambeni objekat i lišili slobode jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo organizovanje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata i krivično djelo ometanje rada pravosuđa.

Osumnjičeno lice privedeno je u prostorije Sipe i nad njim se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Tužilaštva BiH, navodi se u saopštenju.

Ove aktivnosti sprovedene su po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom /OBA/ BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Kantona Sarajevo, dodali su iz Sipe.

Komentari 0
Povezane vijesti
Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu
U Višegradu uhapšeno lice zbog krijumčarenja Sirijaca U Višegradu uhapšeno lice zbog krijumčarenja Sirijaca
Predložen pritvor za 18 lica i mjere zabrane za njih pet Predložen pritvor za 18 lica i mjere zabrane za njih pet
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    9h 15m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    9h 20m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    10h 12m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    22h 42m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    10h 26m
    0