Hiljade ljudi na ulicama Vašingtona, četvoro povrijeđenih

13.12.2020. 10:08
0
IZVOR: Srpskainfo

Hiljade pristalica predsjednika Donalda Trampa okupilo se u Vašingtonu kako bi izrazili podršku njegovim pokušajima da promijeni ishod predsjedničkih izbora koje je izgubio od demokratskog kandidata Džo Bajdena.

Tokom demonstracija su sporadično izbijali sukobi između Trampovih priostalica i oponenata, a u izveštaju AP se navodi da su četiri osobe zbrinute u bolnici sa ubodnim ranama, dok je, prema podacima iz vašingtonske gradske policije, 23 privedeno.

Tramp je na svom Tviter nalogu izrazio iznenađenje povodom okupljanja svojih pristalica u Vašingtonu i najavio da će se vidjeti sa njima.

Glas Amerike je ranije izvijestio da je Tramp napustio Bijelu kuću oko podneva po lokalnom vremenu na putu za američku Vojnu akademiju, a dok je helikopter nadletao masu okupljenu na nacionalnom molu, čulo se skandiranje predsedniku.

Majkl Flin, bivši savjetnik za nacionalnu bezbjednost koga je Tramp nedavno pomilovao, u tom trenutku govorio je pred pristalicama aktuelnog predsjednika.

– Ovo je baš kul. Zamislite da možete da uskočite u helikopter i vozite se iznad Vašingtona – rekao je Flin, čijim je pomilovanjem poništena sudska presuda zbog davanja netačnih informacija Federalnom istražnom birou (FBI) tokom istrage o umešanosti Rusije u prethodnu predsjedničku kampanju 2016. godine.

Protestni skupovi se održavaju u više američkih gradova uoči predstojećeg sastanka članova Elektorskog koledža na kojem će Džo Bajden i formalno biti izabran za 46. predsjednika SAD.

Komentari 0
Povezane vijesti
Protest radnika Doma zdravlja Bratunac u znak podrške pretučenoj doktorici Protest radnika Doma zdravlja Bratunac u znak podrške pretučenoj doktorici
Nasilje u američkoj politici: Istorijat atentata na predsjednike i političare Nasilje u američkoj politici: Istorijat atentata na predsjednike i političare
Haos na ulicama Malmea pred finale Evrovizije: Građani bjesne na ulicama, policija na svakom koraku Haos na ulicama Malmea pred finale Evrovizije: Građani bjesne na ulicama, policija na svak...
Najčitanije
  • Zemni ostaci Jovana Dučića sahranjeni u Trebinju
    23h 56m
    8
  • Sa tržišta BiH se povlači argeta pašteta čiji je rok 10. septembar 2027. godine
    17h 37m
    0
  • Roditelj gađao flašom direktora škole zato što nije mogao da doveze dijete do same škole!?
    19h 14m
    0
  • Bora Stanković - "Slikar" prolaznosti života i ljudske tragike
    18h 8m
    0
  • SIPA uhapsila pet osoba
    22h 30m
    0