Igrači RK "Slavija" teže ka Premijer ligi

02.11.2022. 11:47
0
IZVOR: katera.news

Bogastvo grada Istočno Sarajevo čine mnogobrojni klubovi, a sa njima i mnogobrojni sportisti.  U većini slučajeva, iza ovih sportista stoji naporan rad, ali i teški uslovi u kojima treba da napreduju.

Jedan od takvih klubova, u kojim se sportisti bore za veću podršku lokalne zajednice, je  Rukometni klub „Slavija“, koji je protekle sezone napustio Premijer ligu BiH.

Kako je portal „Katera“ u mnogo navrata navodio, sudbina ovog kluba nije bila u rukama igrača, a dobijena utakmica nije mogla riješiti sve probleme.

Nije ovo jedini primjer u BiH da igrači, uprkos svojim igračkim sposobnostima, imaju zavezane ruke. 

Slika

Foto: Instagram

Međutim, ova tema je prošlost za RK „Slavija“, a ovaj put smo, boljim povodom, razgovarali sa stalnim, sada već i najiskusnijim igračem, Draganom Tošićem.

On je dijete ovog rukometnog kluba, koji je prošao sve faze igre i sve dobre i loše momente.

 „Slavija“ je moja druga kuća, otpočeo je Tošić razgovor za Kateru.

- Rukomet sam počeo trenirati davne 2005. godine. Dvoumio sam se između odbojke ili rukometa, a kako u našem gradu ne postoji muška odbojka, odlučio sam se za rukomet – rekao je Tošić, ističući kako mu je drago što je više od polovine života proveo u ovom klubu.

Govoreći o smjeni generacije, Tošić ističe da većinski dio tima čine mlađi igrači, mahom sednjoškolci, te nekoliko starijih igrača kao što su Kovačević, Pavlović i Tešanović.

Slika

Foto: Instagram

Kako naš sagovornik ističe, hoće li uspjeti zadržati vođstvo na tabeli pokazaće već u sljedećoj utakmici protiv RK „Bijeljina“ iz Bijeljine.

Prema Tošićevim riječima, ambicije kluba su da budu stabilan prvoligaš, koji će da se bori za liderstvo.

- Želimo  pomoći mlađim igračima tokom takmičenja kako bismo u budućnosti imali igrače koji, bez obzira na broj godina, mogu da ciljaju na Premijer ligu – rekao je Tošić.

Takođe, Tošićevo mišljenje o mlađim generacijama, koji su dio novog modernog doba, ne razlikuje se mnogo od mišljenja naših prethodnih sagovornika.

- Ono što razlikuje današnje generacije od vremena u kojem smo mi trenitali, definitivno su bolji uslovi u dvorani, ali i u privatnom životu. Mnogo je lakše trenirati kada vam je sve dostupno, od prevoza, dvorane, telefona ili opreme - naglasio je Tošić, komentarišući kako bi djeca trebalo da budu zahvalna i srećna jer mogu trenirati u dobrim uslovima i kao jako mladi igrači biti dio prvog tima.

On dodaje da je zabrinjavajuće to što su digitalne mreže okupirale mlade ljude.

- Mnogoj djeci su interesentnije društvene mreže i igrice od bavljenja sportom. Većina njih više voli provoditi vrijeme za računarom, nego na treningu – istakao je on.

Prisjećajući se, kako kaže, srećnijih vremena, Tošić je govorio o periodu ulaska u Premijer ligu i anegdota njegovih igrača, te rečenice prvog trenera Bojana Jolića - „Tvoje nije da misliš, tvoje je da igraš“. 

Kada je u pitanju podrška, Tošić je poručio da bi volio da ona bude još veća.

- Bilo bi dobro da, pored podrške „Sokolova“, i građani podrže naše igrače. To mnogo znači sportistima, a posebno mlađim, koji su željni igre i dokazivanja. Jako je važno da volimo sve što radimo. Da bi bili uspješni, važno je, prije svega, jako voljeti sport i ne doživljavati ga kao obavezu već zadovoljstvo koje pužamo sebi, saigračima, trenerima i, naravno, publici koji nas prati – zaključio je Tošić.

Podsjetimo, rukomet se u Istočnom Sarajevu organizovano počeo igrati 2000. godine. Inicijator osnivanja kluba bio je Mladen Mrda, dugogodišnji rukometni internacionalac. Mrda je sa prijateljem Branom Božićem odlučio da okupi rukometaše iz nekoliko prijeratnih klubova i formira novi klub u tadašnjem Srpskom Sarajevu.

Trenutni trener prvog tima RK „Slavija“ je Borislav Mizdrag, itekako poznato lice rukometnom svijetu.

Slika

Foto: Instagram

Pored muškog rukometnog kluba, ovaj klub okuplja i djevojčice koje su zaljubljenice u ovaj sport. One svakodnevno sa trenericom Milanom Močević mogu učiti i igrati jedan od popularnih sportova širom svijeta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Luka Gligorić: Uz dobru organizaciju moguće je sve postići Luka Gligorić: Uz dobru organizaciju moguće je sve postići
Šehovac: Priznanje najboljeg sportiste me motiviše za dalji rad i nove pobjede (FOTO) Šehovac: Priznanje najboljeg sportiste me motiviše za dalji rad i nove pobjede (FOTO)
Erić: Priznanje koje dolazi iz lokalne zajednice je potvrda mog truda i rada (FOTO) Erić: Priznanje koje dolazi iz lokalne zajednice je potvrda mog truda i rada (FOTO)
Najčitanije
 • Godišnjica smrti Mike Antića - "Ako ti jave: umro sam, ne veruj to ne umem“
  3h 20m
  0
 • Održana vanredna skupština Džudo saveza Republike Srpske: Živko Milijaš izabran za predsjednika
  22h 38m
  2
 • Šta je Srbiji potrebno da sa dva boda prođe dalje?
  23h 56m
  0
 • Trebinjci ulovili soma na Bilećkom jezeru, dužine skoro dva metra
  16h 13m
  2
 • Kafe “Pinki” pobjednik turnira “Koran 2024”
  4h 3m
  0