Играчи РК "Славија" теже ка Премијер лиги

02.11.2022. 11:47
0
ИЗВОР: katera.news

Богаство града Источно Сарајево чине многобројни клубови, а са њима и многобројни спортисти.  У већини случајева, иза ових спортиста стоји напоран рад, али и тешки услови у којима треба да напредују.

Један од таквих клубова, у којим се спортисти боре за већу подршку локалне заједнице, је  Рукометни клуб „Славија“, који је протекле сезоне напустио Премијер лигу БиХ.

Како је портал „Катера“ у много наврата наводио, судбина овог клуба није била у рукама играча, а добијена утакмица није могла ријешити све проблеме.

Није ово једини примјер у БиХ да играчи, упркос својим играчким способностима, имају завезане руке. 

Слика

Фото: Инстаграм

Међутим, ова тема је прошлост за РК „Славија“, а овај пут смо, бољим поводом, разговарали са сталним, сада већ и најискуснијим играчем, Драганом Тошићем.

Он је дијете овог рукометног клуба, који је прошао све фазе игре и све добре и лоше моменте.

 „Славија“ је моја друга кућа, отпочео је Тошић разговор за Катеру.

- Рукомет сам почео тренирати давне 2005. године. Двоумио сам се између одбојке или рукомета, а како у нашем граду не постоји мушка одбојка, одлучио сам се за рукомет – рекао је Тошић, истичући како му је драго што је више од половине живота провео у овом клубу.

Говорећи о смјени генерације, Тошић истиче да већински дио тима чине млађи играчи, махом седњошколци, те неколико старијих играча као што су Ковачевић, Павловић и Тешановић.

Слика

Фото: Инстаграм

Како наш саговорник истиче, хоће ли успјети задржати вођство на табели показаће већ у сљедећој утакмици против РК „Бијељина“ из Бијељине.

Према Тошићевим ријечима, амбиције клуба су да буду стабилан прволигаш, који ће да се бори за лидерство.

- Желимо  помоћи млађим играчима током такмичења како бисмо у будућности имали играче који, без обзира на број година, могу да циљају на Премијер лигу – рекао је Тошић.

Такође, Тошићево мишљење о млађим генерацијама, који су дио новог модерног доба, не разликује се много од мишљења наших претходних саговорника.

- Оно што разликује данашње генерације од времена у којем смо ми тренитали, дефинитивно су бољи услови у дворани, али и у приватном животу. Много је лакше тренирати када вам је све доступно, од превоза, дворане, телефона или опреме - нагласио је Тошић, коментаришући како би дјеца требало да буду захвална и срећна јер могу тренирати у добрим условима и као јако млади играчи бити дио првог тима.

Он додаје да је забрињавајуће то што су дигиталне мреже окупирале младе људе.

- Многој дјеци су интересентније друштвене мреже и игрице од бављења спортом. Већина њих више воли проводити вријеме за рачунаром, него на тренингу – истакао је он.

Присјећајући се, како каже, срећнијих времена, Тошић је говорио о периоду уласка у Премијер лигу и анегдота његових играча, те реченице првог тренера Бојана Јолића - „Твоје није да мислиш, твоје је да играш“. 

Када је у питању подршка, Тошић је поручио да би волио да она буде још већа.

- Било би добро да, поред подршке „Соколова“, и грађани подрже наше играче. То много значи спортистима, а посебно млађим, који су жељни игре и доказивања. Јако је важно да волимо све што радимо. Да би били успјешни, важно је, прије свега, јако вољети спорт и не доживљавати га као обавезу већ задовољство које пужамо себи, саиграчима, тренерима и, наравно, публици који нас прати – закључио је Тошић.

Подсјетимо, рукомет се у Источном Сарајеву организовано почео играти 2000. године. Иницијатор оснивања клуба био је Младен Мрда, дугогодишњи рукометни интернационалац. Мрда је са пријатељем Браном Божићем одлучио да окупи рукометаше из неколико пријератних клубова и формира нови клуб у тадашњем Српском Сарајеву.

Тренутни тренер првог тима РК „Славија“ је Борислав Миздраг, итекако познато лице рукометном свијету.

Слика

Фото: Инстаграм

Поред мушког рукометног клуба, овај клуб окупља и дјевојчице које су заљубљенице у овај спорт. Оне свакодневно са тренерицом Миланом Мочевић могу учити и играти један од популарних спортова широм свијета.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Признање најбољег спортисте ме мотивише за даљи рад и нове побједе (ФОТО) Шеховац: Признање најбољег спортисте ме мотивише за даљи рад и нове побједе (ФОТО)
Ерић: Признање које долази из локалне заједнице је потврда мог труда и рада (ФОТО) Ерић: Признање које долази из локалне заједнице је потврда мог труда и рада (ФОТО)
Од „браво“ и „свака част“ се не живи - Никола Пљеваљчић татами замијенио прекоокеанским бродом (ФОТО) Од „браво“ и „свака част“ се не живи - Никола Пљеваљчић татами замијенио прекоокеанским бр...
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    3h 40m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    16h 17m
    2
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    20h 5m
    0
  • Крађа у Палама
    1h 58m
    0
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    19h 49m
    0