Ilić: Želim pomoći KK "Slaviji" i sebi

29.12.2022. 17:48
0
IZVOR: sport.dc

Posljednje pojačanje Slavije iz Istočnog Sarajeva je bek Aleksandar Ilić, koji je došao iz slovačke Prievidze. Nakon tek nekoliko treninga odmah je igrao utakmicu protiv Mladosti iz Mrkonjić Grada i za početak dosta dobro to odradio, a kada se lomio rezultat pogodio je trojku, koja je bila i jedna od ključnih u susretu.

- Jako bitna utakmica da se prekine niz poraza koji je imala Slavija i baš mi je drago da smo dobili na neugodnom gostujućem terenu. Vraćamo se pozitivnom ritmu i dobroj atmosferi. Ja sam probao da pomognem ekipi koliko sam mogao, tek sam bio nekih pet dana tu i nadam se da sam u tome uspio. Probaćemo da u ovom ritmu nastavimo i dalje – izjavio je Aleksandar Ilić.

 Novi košarkaš Sokolova“ otkrio je kako je došlo do saradnje.

- Kada sam završio u Slovačkoj izašao sam na tržište što se kaže da vidim šta i kako, pa se pojavila priča sa Slavijom. Stupio sam u kontakt sa trenerom koji me zna iz prošle sezone, vidio je kako igram, šta i kako mogu. Došlo je do nekog kontakta i na kraju smo se dogovorili, mislim na obostrano zadovoljstvo i mislim da je pravi potez što sam sada ovdje. Nisam nikoga znao prije dolaska. Svi momci su me prihvatili od prvog dana fenomenalno. Nemam niti jednu zamjerku na klub i situaciju u klubu. Sve ide u dobrom pravcu i nadam se da će tako dalje da se nastavi – istakao je on.

Sa Slavijom ima velike ambicije.

- Moje ambicije ovdje su da uđemo u plej of. Mislim da je to realno, s obzirom na to kakvu ekipu i atmosferu imamo. Moje lične ambicije su da pomognem klubu i sebi – rekao je Ilić.

U petak, „Slavija igra protiv kluba čiji je dres nosio prošle sezone, Proma iz Donjeg Vakufa.

- Ostao sam u kontaktu sa dosta saigrača. Čak, moj bivši saigrač je sada trener. Vidio sam da igraju nešto slično kao i prošle sezone. Sada sam ovdje, u Slaviji“, pa je moja želja da pobijedimo ovu utakmicu i nastavimo pobjednički niz.

Utakmica SlavijaPromo igra se sutra od 18 časova u staroj dvorani SRC "Slavija".

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“ Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju KK „Orlovik“ Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju KK „Orlovik“
Košarkaši „Slavije 1996“ dočekuju ekipu „Mladosti" Košarkaši „Slavije 1996“ dočekuju ekipu „Mladosti"
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    13h 4m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    11h 48m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    6h 33m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    3h 32m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    3h 38m
    0