Infektivna klinika u Beogradu: Zabrinuti smo, premoreni i prepuni

08.07.2020. 10:03
0
IZVOR: Sputnjik

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije nalazi se 92 pacijenta sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Dr Ivana Milošević, zamjenik direktora Klinika za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije kaže za "RTS" da je u posljednja 24 časa u bolnice širom Beograda primljeno 144 bolesnika.

Ivana Milošević je gostujući u Dnevniku RTS navela da je tokom posljednja 24 sata pregledano 320 bolesnika, oko 100 u toku noći, prenosi Blic“.

- Za posljednja 24 sata u bolnice širom Beograda primljeno je 144 bolesnika, u Infektivnu kliniku 12. To znači da kao da smo primili cijelu Infektivnu kliniku, cijele njene kapacitete u roku od 24 sata. Ogroman je priliv pacijenata – izjavila je Miloševićeva.

Navodi da otkad je ovo počelo zdravstveni radnici su po prvi put ozbiljno zabrinuti.

- Sa ovolikim prilivom bolesnika pitanje je koliko ćemo moći da izdržimo - istakla je Miloševićeva.

Ističe da je na intezvinoj njezi Infektivne klinike 15 bolesnika, na raspiratorima 11, šest na invanzivnoj, a pet na neinvazivnoj ventilaciji.

- Svi bolesnici i oni koji su na inavanzivnoj i neinvanzivnoj su potencijalno životno ugroženi. Ima puno mladog svijeta, imali smo jednog bolesnika u dubokoj starosti. Pažnju moraju da obrate svi - naglasila je Miloševićeva.

Kaže da je sada mnogo teže nego u martu i aprilu.

- Mnogo nam je teže, jer onda kada se prešlo na našu dobru volju i našu savjest stvari su krenuli drugim tokom. Brine nas ogroman priliv u bolnice širom Srbije. Sa ovakvim prilivom bolesnika plašim se da nećemo moći da zbrinemo sve bolesne ljude - navela je Miloševićeva.

Navodi da moraju da se poštuju sve mjere jer, kako je naglasila, ako se ne poštuju mjere “nećemo moći da se izborimo sa ovom pošasti”.

Komentari 0
Povezane vijesti
"Dani Srpske u Srbiji" večeras održani u Beogradu, Sremskoj Mitrovici i u Vranju "Dani Srpske u Srbiji" večeras održani u Beogradu, Sremskoj Mitrovici i u Vranju
Vozaču borbenog vozila Vojske Srbije određen pritvor: U nesreći poginulo pet osoba, među kojima i troje djece Vozaču borbenog vozila Vojske Srbije određen pritvor: U nesreći poginulo pet osoba, među k...
Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
Najčitanije
  • Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
    22h 11m
    4
  • Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
    20h 32m
    1
  • Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada
    22h 49m
    1
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    48m
    0
  • Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
    16h 43m
    0