Istočna Ilidža: Javni poziv za podsticaj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva

02.08.2024. 09:37
0
IZVOR: katera.news

Opština Istočna Ilidža raspisuje Javni poziv za dodjelu nepovratnih novčanih sredstava za podsticaj privrednog razvoja u 2024. godini.

Javni poziv za dodjelu nepovratnih novčanih sredstava za podsticaj privrednog razvoja realizuje se kroz Regresiranje kamate za namjenske kredite za preduzeća i preduzetnike, Podrška preduzetnicima koji se bave djelatnostima iz oblasti prerađivačke industrije, Podrška preduzetnicima koji se bave zanatskom djelatnošću – zanatskom, proizvodnom i uslužnom, Podrška preduzetnicima iz oblasti frizerskih i drugih tretmana za uljepšavanje, Podrška preduzetnicima koji dolaze iz marginalizovanih grupa (žene starije od 35 godina, invalidi…) ili rade sa marginalizovanim grupama, Podrška preduzetnicima koji su staratelji djeci i omladini sa smetnjama u razvoju, Podrška preduzetnicima koji su staratelji djeci i omladini sa smetnjama u razvoju i Podrška privrednim subjektima koji su pristupili uvođenju ISO standarda kvaliteta.

Iz ove opštine su saopštili da prilikom dodjele podsticajnih sredstava, pod jednakim uslovima prednost imaju članovi iz porodica poginulih boraca, RVI i demobilisani borci VRS, civilne žrtve rata.

Pravo na podsticajna sredstva za subvencionisanje kamate za kreditna sredstva za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva  mogu ostvariti samostalni preduzetnici i privredni subjekti koji nisu dobijali ova  podsticajna sredstva od Opštine Istočna Ilidža u posljednje dvije godine.

- Ukoliko firma ili radnja iz bilo kakvih razloga prestane da posluje Opština neće isplaćivati subvenciju. Subvencija za mjeru tri će se isplaćivati tek nakon realizacije biznisa sukcesivno svakih šest mjeseci – naveli su u saopštenju.

U slučaju velikog broja zainteresovanih korisnika, planirana sredstava po korisniku mogu biti manja od navedenih u Planu, a sve u cilju realizovanja svih primljenih zahtjeva.

Prijave i biznis plan možete preuzeti u sobi br. 14 ili putem veb-stranice: www.istocnailidza.net.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti lično na protokol, šalter broj 6, ili putem pošte na sljedeću adresu:

Opština Istočna Ilidža

Vojvode Radomira Putnika broj 2

71123 Istočno Sarajevo

Sa naznakom „Za Javni poziv“

Takođe je obavezno na koverti navesti i broj Javnog poziva

Tekst javnog poziva sa uslovima za dobijanje podsticaja možete pronaći na ovom linku.

Za sve dodatne informacije kontakt telefon  je 057/316-026.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen Dan srpskog jedinstva (FOTO) U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen Dan srpskog jedinstva (FOTO)
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    14h 23m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    19h 38m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    9h 6m
    2
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    11h 6m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    17h 24m
    0