Istočna Ilidža: Očekuje se pomoć Vlade za izgradnju Gimnazije

02.09.2019. 12:56
0
IZVOR: SRNA

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović istakao je da je danas sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem razgovarao o projektima koji se rade na području ove lokalne zajednice za šta će biti potrebna pomoć Vlade Srpske.
Božović je naglasio da je Viškovića upoznao da se radi na izradi projekta izgradnje Gimnazije, koji će vrlo brzo biti gotov i da se nada da će, shodno obećanju tadašnjeg predsjednika Srpske, a sadašnjeg srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, uz pomoć Vlade Srpske dobiti novi objekat Gimnazije. 

Nakon što je predsjednik Vlade svečano otvorio fiskulturnu salu u Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Istočnoj Ilidži, Božović je u ime nastavnika, roditelja i učenika, kao i svoje ime, zahvalio Vladi Republike Srpske na završenom projektu ove fiskulturne sale, ističući da je ovo najveća škola na području Istočne Ilidže koja će, s obzirom na činjenicu da se opština razvija, veoma brzo postati mala i moraće da prave novu školu i novu salu. 

On je naglasio da je uz pomoć Vlade Srpske stavljen pečat na ovaj dugo čekani projekat, za koji je opština obezbijedila projektnu dokumentaciju, infrastrukturu i zemljište, a nedavno su i za jednu učionicu obezbijedili potreban namještaj. 

Direktor Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" Zdenka Perendija zahvalila je u ime nastavnika, učenika i roditelja Vladi Srpske, načelniku Božoviću i svima koji su doprinijeli da se nastava fizičkog vaspitanja, kao i vannastavne aktivnosti konačno izvode u uslovima koji su u skladu sa standardima. 

Perendija je naglasila da su osim fiskulturne sale, dobili i učinioce koje zadovoljavaju njihove kapacitete, s obzirom da imaju 31 odjeljenje, zbog čega su prošle godine nastavu izvodili i u zbornici zbog nedostatka učionica. 

-Sa novim učionicama mi se proširujemo i sadašnji kapaciteti odgovaraju broju učenika - naglasila je ona i izrazila nadu da će vremenom se steći uslovi da još prošire školu. 

Perendija je naglasila da je izgrađeno 1.100 metara kvadratnih sa učionicama, te da je Vlada Republike Srpske za te svrhe obezbijedila 1.200.000 KM, dok je opština Istočna Ilidža obezbijedila zemljište i pomogla izradu projektne dokumentacije. 

Ona je navela da je predsejdnik Vlade danas obećao dodatnu pomoć za opremanje povih školskih prostorija, dodavši da su zatražili samo najneophodnije, jer već nešto imaju od opreme. 

-Vrijednost te opreme sa učioničkim namještajem je oko 55.000 do 60.000 KM - kazala je ona. 

Perendija je uručila zahvalnice premijeru i načeleniku opštine za pomoć koju su pružili ovoj školskoj ustanovi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 39m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    2h 3m
    0
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    22h 56m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    16h 47m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    1h 57m
    0