Istočno Novo Sarajevo dobilo ulicu Zorana Cvijetića

13.11.2020. 16:53
0
IZVOR: Katera

U opštini Istočno Novo Sarajevo danas je otvorena ulica koja nosi ime po prvom ministru unutrašnjih poslova Srpske autonomne oblasti Romanija i prvog načelnika Centra službi bezbjednosti Sarajevsko-romanijsko-biračke regije Zoranu Cvijetiću.

Ulica Zorana Cvijetića, kojeg su prije 26 godina ubili pripadnici takozvane Armije BiH, prostire se od Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo do Ulice vojvode Radomira Putnika. 

Slika

Predsjednik Udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske – Podružnica Istočno Sarajevo Radovan Pejić rekao je novinarima da je Cvijetić bio jedan od 782 poginula policajca koji su za otadžbinu dali najvrednije - život.

- Nije slučajno što smo baš ovu ulicu nazvali po njegovom imenu. Svaki stranac koji dođe u SIPA-u pitaće ko je bio Zoran Cvijetić. On je naš heroj. Prvi je zaustavio konvoje oružja koji su trebali ući u Sarajevo i prvi zaustavio zločine mudžahedina na području opštine Ilijaš – rekao je Pejić.

Slika

Pejić je dodao da će na inicijativu Udruženja i jedan trg u Sokocu nositi ime po Zoranu Cvijetiću.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić istakao je da je Cvijetić heroj novog doba koji je u najtežim trenucima za srpski narod pokazao nevjerovatno herojstvo i ljudske kvalitete.

Ćosić je rekao da ulica u Istočnom Novom Sarajevu ne bi dobila ime Zorana Cvijetića da nije bilo upornosti Radovana Pejića i saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijskom upravom Istočno Sarajevo.

- Siguran sam da bi pokojni Cvijetić bio ponosan na djela koja je uradio za Republiku Srpsku - istakao je Ćosić.

Zoran Cvijetić je bio prvi načelnik Centra službi bezbjednosti Sarajevsko-romanijsko-birčanske regije i prvi ministar unutrašnjih poslova SAO Romanije.

Do aprila 1992. godine bio je načelnik Stanice javne bezbjednosti Sokolac, a za načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo imenovan je u aprilu 1992. godine.

Poginuo je 11. januara 1994. godine u Lukavici, kada je sa brda Mojmilo pogođen snajperskim hicima pripadnika takozvane Armije BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu
Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva
Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    7h 54m
    8
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    23h 24m
    0
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    22h 38m
    0
  • Na Vaskršnjem bazaru prikupljeno 2.820 KM
    22h 55m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    10h 25m
    0