Istočno Sarajevo i jutros bogatije za jednog stanovnika

05.02.2020. 08:33
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođen je jedan dječak.

Na bolničko liječenje primljeno je 60 pacijenata.

Teritorijalna vatrogasna jedinica u protekla 24 časa nije imala intervencija.

Grad je jutros uredno snabdijeven vodom.

Trafostanica Vrelo Kasindo nema napajanja električnom energijom, zbog pada drveta na dalekovod,

Iz Elektrodistribucije Istočno Sarajevo mole građane za strpljenje i poručuju da se nadaju da će do problem biti riješen u najkraćem roku.

U Republici Srpskoj saobraćaj se odvija otežano i usporeno na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, zbog snijega i poledice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Poseban oprez neophodan je na putnim pravcima Mrkonjić Grad-Miliništa, Tisovac-Kneževo-Ugar, Šipovo-Novo Selo, Kola-Stričići-Čađavica, Trnovo-Foča preko Rogoja, Vlasenica-Han Pijesak preko prevoja Han Pogled, te preko Romanije.

U nižim predjelima saobraćaj se odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a moguća je i poledica, posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

U kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle.

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po mokrom kolovozu, a učestali su odroni na brojnim dionicama, kao i jaki udari vjetra.

U toku su radovi na izgradnji Male hidroelektrane "Krupac" na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na magistralnom putu na dionici Krupac-granica Republike Srpske na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz postavljene semafore

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno sa kišom, u centralnim područjima sa snijegom, dok su orkanski udari vjetra mogući u zapadnim i istočnim područjima, te Hercegovini.
Krajem dana u većini krajeva očekuje se prestanak padavina.

Na jugu Hegcegovine tokom većeg dijela dana biće promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima i suvo, a duvaće olujni sjeverac i bura.

Zbog jakog sjevernog vjetra biće i vijavica, posebno na planinama i na visoravnima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda saopšteno je da su u zapadnim i istočnim područjima i u Hercegovini mogući orkanski udari vjetra, više od 90 kilometara na čas.

Najviša temperatura vazduha biće od minus jedan do šest, na jugu do 11 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Povećana opasnost od odrona, magla u kotlinama Povećana opasnost od odrona, magla u kotlinama
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    16h 33m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    18h 24m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    18h 11m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    9h 37m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    12h 19m
    0