Istočno Sarajevo: OŠ "Sveti Sava" stavlja na raspolaganje 150 laptopova

21.03.2020. 11:01
0
IZVOR: Srna

Osnovna škola "Sveti Sava" iz Istočnog Novog Sarajeva spremna je da stavi na raspoloaganje oko 150 laptopova učenicima i nastavnicima da bi se pomoglo u realizaciji nastave na daljinu, izjavila je Srni direktor škole Danijela Mrda.

Oprema koja se stavlja na raspolaganje biće izdata na revers, uz napomenu da je potrebno rukovati odgovorno i sa pažnjom, te je vratiti u školu neoštećenu po završetku korištenja.

Mrda je navela da su donijeli ovu odluku u skladu sa preporukom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske da škole stave sve svoje resurse na raspolaganje nastavnicima i učenicima, te je napomenula kako ima djece sa kojom nastavnici komuniciraju putem fiksnih telefona, jer nisu svi istog socijalnog statusa.

Ona je istakla da nastava na daljinu, koja se realizuje putem Radio-televizije Republike Srpske, za sada funkcioniše dobro i da su razredne starješine dobile uputstva da iskomuniciraju odjeljenja, povežu učenike i sve predmetne nastavnike.

-Učiteljima je malo lakše, oni su u komunikaciji sa jednim odjeljenjem, a predmetni nastavnici u jednoj velikoj školi, kao što je naša, imali su malo poteškoća u načinu komunikacije, ali smo ipak uspjeli doći do svakog učenika- istakla je Mrda.

Ona je dodala da su nastavnici svakodnevno u kontaktu sa učenicima, provjeravaju zadaće, daju dodatna pojašnjenja i uputstva i za sada je sudeći po reakcijama roditelja i učenika komunikacija dobra.

-Nastavnici su dobili i instrukciju da preko asistenata u nastavi stupe u kontakt sa roditeljima i gdje je to moguće pomognu djeci sa određenim poteškoćama u učenju, kao i učenicima koji nastavu pohađaju po prilagođenom nastavnom planu i programu. Naš školski defektolog će u komunikaciji sa nastavnicima od ponedjeljka stupiti u kontakt sa roditeljima tih učenika da bi i oni dobili određene zadatke i bili praćeni na adekvatan način- istakla je Mrda.

Mrda, koja je i predsjednik Aktiva direktora Sarajevsko-romanijske, starohercegovačke i donjopodrinjske regije, istakla je da je svih 20 škola dezinfikovano, te da direktori prate upustava nadležnog ministarstva.

Ona je istakla da će školska godina biti uspješno završena i da roditelji ne treba da brinu.

Mrda je ukazala da je najvažnije da su učenici bezbjedni i apelovala da vrijeme provedu u kućnoj izolaciji s ciljem sprečavanja širenja pandemije.

Roditeljima učenika je poručila da imaju povjerenje u obrazovni sistem Republike Srpske, resorno ministarstvo i Vladu Srpske, koja na sve moguće načine pronalazi adekvatna i kvalitetna rješenja za učenike.

-Čini mi se da svi funkcionišemo kao jedan, u skladu sa preporukama Vlade Republike Srpske i Kriznog štaba. Nadati se da smo blagovremeno reagovali i na pravi način- dodala je Mrda i zahvalila svim kolegama uključenim u realizaciju nastave na daljinu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“ Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“
Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    23h 45m
    10
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    14h 40m
    0
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    13h 29m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    23h 51m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    16h 6m
    0