Istočno Sarajevo: Pojačana kontrola cijena osnovnih životnih namirnica

28.03.2020. 12:48
1
IZVOR: gradistocnosarajevo.com

Ovih dana pojačana je inspekcijska kontrola poštovanja propisanih mjera i svakodnevno prisustvo inspektora na terenu. U protekle dvije sedmice gradski inspektori vršili su pojačan nadzor u apotekama, kad je riječ, prvenstveno, o cijeni lijekova, ali i poštovanju mjera zaštite.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da je proteklih dana vršena pojačana inspekcijska kontrola u apotekama, zbog većeg interesovanja građana za kupovinu lijekova, sredstava za dezinfekciju i zaštitnih maski.

-Inspektori su fokus svog rada sada usmjerili na kontrolu cijene roba široke potrošnje u prodajnim objektima, s obzirom na to da je Republički štab za vanredne situacije preporučio da cijene moraju biti vraćene na nivo od 5. marta. Inspekcija grada Istočno Sarajevo obavezna je da te preporuke ispoštuje- rekao je Vuković.

Vuković je podsjetio da je kupovina određenih namirnica ograničena, te da inspektori kontrolišu i provođenje te naredbe.

-Zbog te naredbe moramo imati drugačiju strategiju rasporeda gradskih inspektora. Kontrolu vršimo na području cijelog grada, a akcenat je stavljen na nadzor u tržnim centrima. Veoma je važno, naročito u tržnim centrima i velikim prodajnim objektima, koje posjećuje veći broj građana, kontrolisati provođenje mjera zaštite, nošenja zaštitnih maski, rukavica, držanja propisanog odstojanja među kupcima- istakao je Vuković.

Vuković je pozvao sve vlasnike trgovina da poštuju mjere zaštite, jer će, u suprotnom, biti odgovorni za kršenje propisa.

-Ovih dana špekuliše se o promjeni nabavne cijene osnovnih životnih namirnica i drugih roba, ali, u tom smisli, postoje jasna uputstva koja smo dobili od nadležnih organa. Inspektori mogu lako, kroz ulazne fakture, utvrditi da li je nabavna cijena zaista veća ili nije- naglasio je Vuković.

Vuković je dodao da razumije i probleme trgovaca, ali da je za korigovanje odluke o visini cijena namirnica nadležan Republički štab za vanredne situacije.

 

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Neko_iz_mase 28.03.2020. 14:21
    Nek obidju prodavnicu Rimski most na mladicama i nek provjere kako se izdaju fiskalni racuni i koliko su podignute cijene...
Povezane vijesti
U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO) U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Večeras premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka" Večeras premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    16h 28m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    14h 42m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    12h 32m
    0
  • Republika Srpska dobila novi Izborni zakon
    15h 47m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    10h 30m
    0