Istočno Sarajevo: Predstavnici grada Kolomna nastavljaju posjetu

28.02.2020. 09:02
0
IZVOR: Srna

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković organizovaće danas prijem za delegaciju grada Kolomna, nakon čega će gosti iz Rusije posjetiti Vojničko groblje "Mali Zejtinlik" na Sokocu, Hram Svetog mučenika Georgija na Ravnoj Romaniji, te Olimpijski centar "Jahorina".

Prijem za rusku delegaciju u kabinetu gradonačelnika Istočnog Sarajeva zakazan je za 9.00 časova, a u 10.00 časova planirana su izjave za novinare, najavljeno je iz gradske uprave.

Gosti iz Rusije će u 11.15 časova posjetiti Vojničko groblje "Mali Zejtinlik" na Sokocu, gdje je sahranjeno 1.000 srpskih boraca palih u odbrambeno-otadžbinskom ratu, a potom Hram Svetog mučenika Georgija na Ravnoj Romaniji na čijim su unutrašnjim zidovima upisana imena 4.100 srpskih vojnika koji su živote dali za odbranu Sarajevsko-romanijske regije.

Za 14.00 časova planirna je posjeta Olimpijskom centru "Jahorina".

Sutra, posljednjeg dana posjete, ruska i delegacija grada domaćina posjetiće u 9.00 časova fabriku "Mofas", a u 11.00 časova je predviđeno polaganje vijenca kod spomenika ruskom diplomati Vitaliju Čurkinu u Istočnom Novom Sarajevu.

Prvog dana posjete delegacije grada Kolomna potpisan je ugovor o saradnji između Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Državnog socijalno-humanitarnog univerziteta iz Moskovske oblasti koji podrazumijeva razmjenu studenata, mobilnost akademskog osoblja i zajednički istraživački rad.

Rukovodstvo Univerziteta u Istočnom Sarajevu, na čelu sa rektorom Milanom Kulićem, predstavili su juče gostima iz Rusije strukturu i rad ove visokoškolske ustanove, te su zajedno sa dekanima Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta obišli laboratorije Univerziteta. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka
"Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO) "Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO)
Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce
Najčitanije
  • Spašen dječak kojem su roditelji poginuli na licu mjesta
    19h 30m
    0
  • U Istočnom Sarajevu sve spremeno za glasanje u nedjelju
    19h 23m
    5
  • Božović: Nastavljamo dalje, u novom ritmu, da završimo što smo počeli
    18h 41m
    1
  • Majka heroj: Lejla doplivala kroz bujicu i spasila kćerku
    1h 38m
    0
  • Darko Vojvodić donirao 1000 KM, pa pozvao i kolege da urade isto
    5h 46m
    1