Istočno Sarajevo: Protestni skup boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca

01.08.2020. 13:31
2
IZVOR: Katera

Grupa bivših boraca Vojske Republike Srpske, ratni vojni invalidi i porodice poginulih boraca okupili su se danas na Trgu Srbija u Istočnom Sarajevu kako bi prikupili potpise za rješavanje statusa boračkih kategorija i iskazali nezadovoljstvo povodom zahtjeva Stvaralaca Republike Srpske da im se isplate plate za boravak u Skupštini, za vrijeme rata.

Ratni vojni invalid Srđan Jeremić rekao je da jedan od osnovnih zahtjeva boraca jeste isplata plata za vrijeme boravka na ratištima, u rovovima i na položajima, kao i povećanje invalidnine svim boračkim kategorijama, počevši od ratnih vojnih invalida, porodica poginulih i zarobljenih.

Slika

- Želja nam je da na ovaj način iniciramo i našu Boračku organizaciju, gdje smatramo da ona daleko agresivnije treba da nastupa prema svim institucijama Republike Srpske, jer ipak Boračka organizacija je organizacija koja zastupa jedan ogroman broj ljudi koji su bili u ratu i ona ne treba da ima, kada su interesi boraca u pitanju, politički kompromis sa bilo kom političkom opcijom – istakao je Jeremić.

Dijete poginulog borca Vojske Republike Srpske Svetislav Gavrilović istakao je da je razlog današnjeg okupljanja ponašanje samoprozvanih Stvaralaca Republike Srpske koji su čitav rat sjedili u svojim toplim foteljama, vozili se u udobnim automobilom, za razliku od boraca koji su četiri godine krvarili za svoju otadžbinu.

- S ovog mjesta želimo da poručimo da ne može više, da je dosta toga. Da se ne mogu tako ponašati prema stvarocima i pravim istinskim borcima Republike Srpske – naglasio je Gavrilović.

Slika

Gavrilović je rekao da je krajnji rok za ispunjavanje zahtjeva boraca 21. septembar, te je najavio da će borci, ukoliko se zahtjevi ne ispoštuju, izaći i blokirati saobraćajnice.

- Ovo nije politički skup, da samo podvučemo, ni protiv opozicije ni pozicije, ovo je samo bunt stvaralaca, pravih istinskih boraca Republike Srpske, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih – naglasio je Gavrilović.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Nus pojava 01.08.2020. 17:16
    Ne zaboravite borce prve kategorije ,koi zdravlje izgubise u rovovima.Dobise R .S ali izgubize bitku za zivot.
  • Generic placeholder image
    Iseljeni sarajlija 01.08.2020. 15:31
    Svi moramo podržati ratnike naše Vojske Republike Srpske jer su oni jedini koji su se izborili za ovo malo slobode što je imamo! Samo tako ćemo krenuti na bolje!
Povezane vijesti
Počelo potpisivanje peticije protiv otvaranja rudnika litijuma Počelo potpisivanje peticije protiv otvaranja rudnika litijuma
Stotine građana u redu za peticiju za smjenu nelegalnih vlasti Stotine građana u redu za peticiju za smjenu nelegalnih vlasti
Podneseno oko 6.000 zahtjeva za jedinstven mjesečni borački dodatak Podneseno oko 6.000 zahtjeva za jedinstven mjesečni borački dodatak
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    13h 40m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    14h 55m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    20h 46m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    19h 13m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    21h 5m
    0