Источно Сарајево: Протестни скуп бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца

01.08.2020. 13:31
2
ИЗВОР: Катера

Група бивших бораца Војске Републике Српске, ратни војни инвалиди и породице погинулих бораца окупили су се данас на Тргу Србија у Источном Сарајеву како би прикупили потписе за рјешавање статуса борачких категорија и исказали незадовољство поводом захтјева Стваралаца Републике Српске да им се исплате плате за боравак у Скупштини, за вријеме рата.

Ратни војни инвалид Срђан Јеремић рекао је да један од основних захтјева бораца јесте исплата плата за вријеме боравка на ратиштима, у рововима и на положајима, као и повећање инвалиднине свим борачким категоријама, почевши од ратних војних инвалида, породица погинулих и заробљених.

Слика

- Жеља нам је да на овај начин иницирамо и нашу Борачку организацију, гдје сматрамо да она далеко агресивније треба да наступа према свим институцијама Републике Српске, јер ипак Борачка организација је организација која заступа један огроман број људи који су били у рату и она не треба да има, када су интереси бораца у питању, политички компромис са било ком политичком опцијом – истакао је Јеремић.

Дијете погинулог борца Војске Републике Српске Светислав Гавриловић истакао је да је разлог данашњег окупљања понашање самопрозваних Стваралаца Републике Српске који су читав рат сједили у својим топлим фотељама, возили се у удобним аутомобилом, за разлику од бораца који су четири године крварили за своју отаџбину.

- С овог мјеста желимо да поручимо да не може више, да је доста тога. Да се не могу тако понашати према ствароцима и правим истинским борцима Републике Српске – нагласио је Гавриловић.

Слика

Гавриловић је рекао да је крајњи рок за испуњавање захтјева бораца 21. септембар, те је најавио да ће борци, уколико се захтјеви не испоштују, изаћи и блокирати саобраћајнице.

- Ово није политички скуп, да само подвучемо, ни против опозиције ни позиције, ово је само бунт стваралаца, правих истинских бораца Републике Српске, ратних војних инвалида и породица погинулих – нагласио је Гавриловић.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Nus pojava 01.08.2020. 17:16
    Ne zaboravite borce prve kategorije ,koi zdravlje izgubise u rovovima.Dobise R .S ali izgubize bitku za zivot.
  • Generic placeholder image
    Iseljeni sarajlija 01.08.2020. 15:31
    Svi moramo podržati ratnike naše Vojske Republike Srpske jer su oni jedini koji su se izborili za ovo malo slobode što je imamo! Samo tako ćemo krenuti na bolje!
Повезане вијести
Почело потписивање петиције против отварања рудника литијума Почело потписивање петиције против отварања рудника литијума
Стотине грађана у реду за петицију за смјену нелегалних власти Стотине грађана у реду за петицију за смјену нелегалних власти
Поднесено око 6.000 захтјева за јединствен мјесечни борачки додатак Поднесено око 6.000 захтјева за јединствен мјесечни борачки додатак
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    20h 17m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    17h 52m
    6
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    23h 0m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    3h 51m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    2h 18m
    0