Istočno Sarajevo: U prošloj godini čitaoci poklonili 3.500 knjiga

23.01.2020. 18:10
0
IZVOR: Srna

Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo u prošloj godini čitaoci su donirali 3.500 knjiga, od kojih je dio zadržan, a dio poklonjen drugim ustanovama, izjavila je Srni bibliotekar Slađana Bratić.

Bratićeva kaže da je Matična biblioteka zadržala 2.660 knjiga, a 790 knjiga su poklonili drugim bibliotekama, napominjući da je određeni broj naslova bio u lošem stanju, pa nisu mogli da ih zadrže.

-Knjige smo poklonili biblioteci Kazneno-popravnog zavoda `Kula`, Srednjoj školi `28. juni`, narodnim bibliotekama u Istočnom Starom Gradu i Ljubinju, Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu `Prosvjeta` u Glamoču i, posredstvom Radio Sarajeva, imigracionom centru u Bihaću- rekla je Bratićeva.

Ona je dodala da su knjige poklonili bibliotekama kojima je to bilo neophodno, te da će tako raditi i ubuduće.

Bratićeva kaže da je određeni broj knjiga razmijenjen sa specijalnim bibliotekama za slijepa lica u Beogradu i Podgorici.

Ona napominje da postoje knjige koje se više ne štampaju, a u Biblioteci su dotrajale, odnosno u lošem su stanju i potrebno ih je zamijeniti.

-Biblioteke nemaju novca da kupe sve što je objavljeno, pa, uglavnom, kupuju samo jedan primjerak. Biblioteka ima veliki broj članova i ne mogu svi odjednom da čitaju istu knjigu, tako da će nam dobro doći po još neki primjerak- rekla je Bratićeva.

Ona je još jednom zahvalila svim donatorima što su na ovaj način pomogli rad Matične biblioteke.

Matična biblioteka Istočno Sarajevo raspolaže knjižnim fondom od 118.000 bibliotečkih jedinica.

Godišnja članarina u Matičnoj biblioteci iznosi 15 KM, za studente 10 KM, a za penzionere pet KM. Za porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide i nezaposlena lica je besplatno.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
„Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji „Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    8h 56m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    9h 1m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    9h 53m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    22h 23m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    10h 7m
    0