Iva Dragičević učenik generacije Osnovne škole "Aleksa Jakšić" Milići

08.06.2022. 13:37
0
IZVOR: srna.rs

Učenici i nastavnici Osnovne škole "Aleksa Jakšić" iz Milića danas su prigodnim kulturno-zabavnim programom obilježili Dan učeničkih postignuća, a za učenika generacije proglašena je Iva Dragičević.

Dragičevićevoj su, osim diplome "Vuk Karadžić", uručene posebne diplome iz matematike, fizike i geografije.

Direktor ove škole Radomir Madžarević rekao je da je ovo mala generacija od 60 učenika koja je bila prilično dobra na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima iz raznih predmeta, ali i u sportu, a neki su se istakli kao članovi Savjeta učenika.

- Imamo tri vukovca, među kojima je đak generacije Iva Dragičević, koja je suvo zlato škole i koja je učestvovala na svim mogućim takmičenjima na kojima je u 90 odsto slučajeva imala rezultat - rekao je Madžarević.

Razredni starješina učenika generacije Cvjeta Gajić izjavila je novinarima da je Iva izuzetno dijete, vrijedna, odgovorna, spremna za saradnju, a svojim radom je opravdala zvanje najboljeg uečnika.

Načelnik opštine Marko Savić rekao je da je opština za ovu priliku simbolično izdvojila 800 KM za najuspješnije učenike.

- Pred njima je važan period da se odluče za životni poziv. Nadajući se da će biti mudri u izboru, želim im sreću i da budu uspješni, ali, prije svega, dobri ljudi - naveo je Savić.

Predsjednik Kompanije "Boksit" Rajko Dukić poželio je učenicima da tokom školovanja steknu što više znanja i vještina da bi u poslovnom, privatnom i društvenom životu bili uspješni, zadovoljni i sretni.

Učenik generacije Iva Dragičević izjavila je novinarima da će upisati Matematičku gimnaziju u Novom Sadu i da je srećna što je položila prijemni ispit.

- Priznanje za devetogodišnji rad mi mnogo znači, ovo je početak mog uspjeha. Hvala svima koji su doprinijeli da budem najbolja, posebno mojim roditeljima i sestri. Budućim generacijama bih poručila da budu uporni i istrajni jer svaki trud se na kraju isplati - rekla je Dragičevićeva.

Majka učenika generacije Sanela Dragičević istakla je da je izuzetno ponosna na kćerkin uspjeh, jer je za ovih devet godina školovanja pokazala izuzetno angažovanje, posebno u devetom razredu, a stizala je i na sva takmičenja.

Na današnjoj manifestaciji učenicima koji su ostvarili značajne rezultate na raznim nivoima takmičenja, kao i onima koji su se posebno zalagali u radu Savjeta učenika, diplome i zahvalnice uručili su direktor škole Radomir Madžarević i načelnik opštine Marko Savić.

Osim Dragičevićeve, među vukovcima su Katarina Tešić i Jovana Ristanović.

Nagrađeni su i učenici Marta Popadić, Danica Kandić, Aleksandra Sekulić, Đorđe Golić, Andrej Savić , Filip Dragičević , Vladimir Pantić , Ognjen Cvjetković , Nikola Kukić, Mateja Dukić i Irena Knežević.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
U saobraćajnoj nesreći kod Zvornika poginula jedna osoba U saobraćajnoj nesreći kod Zvornika poginula jedna osoba
Poginuo muškarac nakon slijetanja vozilom sa kolovoza u Milićima Poginuo muškarac nakon slijetanja vozilom sa kolovoza u Milićima
"Klub ljubitelja prirode" osvojio Maglić "Klub ljubitelja prirode" osvojio Maglić
Najčitanije
 • Poginuo direktor Studentskog doma u Foči
  15h 45m
  0
 • Poznato stanje direktora KPZ Foča: Više od 24 sata ležao povrijeđen
  12h 5m
  0
 • Božović prisustvovao liturgiji u Sabornom hramu Svete Trojice (FOTO)
  20h 34m
  0
 • Džudo sudija iz Banjaluke spasao život mladoj takmičarki na prvenstvu Balkana
  20h 24m
  0
 • Ubijena još dva lica, jedno uhapšeno
  16h 10m
  0