Ива Драгичевић ученик генерације Основне школе "Алекса Јакшић" Милићи

08.06.2022. 13:37
0
ИЗВОР: srna.rs

Ученици и наставници Основне школе "Алекса Јакшић" из Милића данас су пригодним културно-забавним програмом обиљежили Дан ученичких постигнућа, а за ученика генерације проглашена је Ива Драгичевић.

Драгичевићевој су, осим дипломе "Вук Караџић", уручене посебне дипломе из математике, физике и географије.

Директор ове школе Радомир Маџаревић рекао је да је ово мала генерација од 60 ученика која је била прилично добра на општинским, регионалним и републичким такмичењима из разних предмета, али и у спорту, а неки су се истакли као чланови Савјета ученика.

- Имамо три вуковца, међу којима је ђак генерације Ива Драгичевић, која је суво злато школе и која је учествовала на свим могућим такмичењима на којима је у 90 одсто случајева имала резултат - рекао је Маџаревић.

Разредни старјешина ученика генерације Цвјета Гајић изјавила је новинарима да је Ива изузетно дијете, вриједна, одговорна, спремна за сарадњу, а својим радом је оправдала звање најбољег уечника.

Начелник општине Марко Савић рекао је да је општина за ову прилику симболично издвојила 800 КМ за најуспјешније ученике.

- Пред њима је важан период да се одлуче за животни позив. Надајући се да ће бити мудри у избору, желим им срећу и да буду успјешни, али, прије свега, добри људи - навео је Савић.

Предсједник Компаније "Боксит" Рајко Дукић пожелио је ученицима да током школовања стекну што више знања и вјештина да би у пословном, приватном и друштвеном животу били успјешни, задовољни и сретни.

Ученик генерације Ива Драгичевић изјавила је новинарима да ће уписати Математичку гимназију у Новом Саду и да је срећна што је положила пријемни испит.

- Признање за деветогодишњи рад ми много значи, ово је почетак мог успјеха. Хвала свима који су допринијели да будем најбоља, посебно мојим родитељима и сестри. Будућим генерацијама бих поручила да буду упорни и истрајни јер сваки труд се на крају исплати - рекла је Драгичевићева.

Мајка ученика генерације Санела Драгичевић истакла је да је изузетно поносна на кћеркин успјех, јер је за ових девет година школовања показала изузетно ангажовање, посебно у деветом разреду, а стизала је и на сва такмичења.

На данашњој манифестацији ученицима који су остварили значајне резултате на разним нивоима такмичења, као и онима који су се посебно залагали у раду Савјета ученика, дипломе и захвалнице уручили су директор школе Радомир Маџаревић и начелник општине Марко Савић.

Осим Драгичевићеве, међу вуковцима су Катарина Тешић и Јована Ристановић.

Награђени су и ученици Марта Попадић, Даница Кандић, Александра Секулић, Ђорђе Голић, Андреј Савић , Филип Драгичевић , Владимир Пантић , Огњен Цвјетковић , Никола Кукић, Матеја Дукић и Ирена Кнежевић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића
Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје
Лице са хладним оружјем угрожавало грађане у центру града Лице са хладним оружјем угрожавало грађане у центру града
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 6m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    16h 39m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    16h 20m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    21h 31m
    0
  • У суботу обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој
    23h 15m
    13