Izgradnja novog parka u Istočnoj Ilidži (VIDEO)

08.07.2022. 18:58
2
IZVOR: citajfilter.com

U opštini Istočna Ilidža, ispred Hrama Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama, u toku je izgradnja parka. Trenutno se rade pješačke staze, a u pripremi je postavljanje rasvjete, nakon čega će biti urađene zelene površine i postavljen dječiji mobilijar.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović, u izjavi za emisiju “Hronika Istočnog Sarajeva” ELTA televizije, kaže da će se na jesen uraditi presađivanje petogodišnjih stabala koja će praviti hlad i ozeleniti ovaj prostor.

- Opština je je u ovoj godini kupila 5.500 kvadrata zemljišta sa druge strane hrama i to je nastavak radova koji bi trebao da se desi početkom iduće godine - rekao je Božović.

U pomenutom dijelu iza hrama radiće se podzemne garaže, iznad kojih će biti park i dječije igralište.

- Nama je cilj da šetalište “Dr Miodrag Lazić” povežemo sa ovim dijelom parka ispred hrama Svetog Vasilija Ostroškog. Uskoro bi trebali započeti radove na fontani koja se nalazi i planirana je na šetalištu “Dr Miodrag Lazić”, kao i početi radove na ljetnoj sceni i na samom šetalištu postaviti statu dr Miodragu Laziću. Sve to bi trebalo da se uradi u građevinskoj sezoni 2022. godine - rekao je načelnik Božović.

Za spomen obilježje, koje se nalazi pored hrama i koje je davno započeto, ugovoreni su radovi na njegovom unutrašnjem uređenju.

Ovaj dio, poručuje načelnik Istočne Ilidže, će biti primjer kako se planiraju i održavaju sadržaji za šetnju i odmor sa zelenim površinama.

- Opština planira da od iduće godine kad ovo bude funkcionalno, na ovom prostoru u saradnji sa komunalnim preduzećem “Komil” ima najmanje dva radnika koja bi radila sve poslove koji se odnose na održavanje parka. Pripremljene su i instalacije koje će služiti za navodnjavanje zelenih površina na šetališti kao i zelenih površina u parku - naveo je Božović.

Opština će u dogovoru sa sveštenstvom hrama Svetog Vasilija Ostroškog i Mitropolitom Dabrobosanskim finansirati postavljanje ograde oko porte hrama.

 

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Gradjanin 08.07.2022. 20:05
    Vezano za razgovor sa gradjanima u naselju Trg kralja Aleksandra koji treba da se obavi uskoro moze se reci da se tu nema sta da razgovara jer je taj dio Dobrinje 1 upropasten izgradnjom nakaradnog kruznog pri cemu je gradjanima uskracen parking prostor.Ispred svakog ulaza zgrade je ostavljen beskoristan ogroman prostor na kome su se ranije parkirali mnogi automobili i to je svima u naselju odgovaralo.Osim toga na dijelu ulice izmedju kafica i skole P.P.Njegos jedva se mogu mimoici dva auta.Tada gradjane niko nista nije pitao, jer da su se pitali ovo sigurno nebi dopustili.
  • Generic placeholder image
    vera 08.07.2022. 19:54
    Prelijepo, samo da ne unište i taj park ubrzo, pošto je naš narod kao stvoren za uništavanje i zagadjivanje prirodnih ljepota i sve što je novo i lijepo i redovno je kriv neko drugi..., eto na šta smo spali da i vodu kupujemo, koja uopće nije jeftina, pa sam bila prisiljena da ugradim Nobel uredjaj za pročišćavanje vode, sreća pa sam zadovoljna.
Povezane vijesti
Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
Svečana akademija povodom Đurđevdana - slave i Dana opštine Istočna Ilidža Svečana akademija povodom Đurđevdana - slave i Dana opštine Istočna Ilidža
Svečana akademija povodom Đurđevdana u Istočnoj Ilidži Svečana akademija povodom Đurđevdana u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    19h 37m
    9
  • Sutra praznik Cvijeti
    19h 43m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    19h 51m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    11h 58m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    10h 32m
    0