Izložba "Odbrana, egzodus, opstanak" u Istočnom Novom Sarajevu

15.03.2021. 15:21
0
IZVOR: Katera

U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, sutra u 19.00 časova, biće upriličeno otvaranje izložbe „Odbrana, egzodus, opstanak“ u okviru obilježavanja 25 godina od egzodusa Srba iz Sarajeva.

Izložba je podijeljena u tri cjeline koje povezuje ista tema. Cjeline: odbrana, egzodus i opstanak hronološki su prikaz nejtežih trenutaka Odbrambeno-otadžbinskog rata na području sarajevskih opština pa sve do slika života i mirne svakodnevice u Istočnom Sarajevu. Postavka svjedoči o strašnom stradanju, ali i prkosu i istrajnosti sarajevskih Srba da ostanu ovdje i da stvaraju novi život u ovom dijelu Republike Srpske.

Izložba je organizovana uz podršku "Kinoteke" Republike Srpske kao i autora Đorđa Karduma i Rajka Paštara.

Nakon izložbe sutra će biti upriličena i Svečana akademija u čijem će programu učestvovati studenti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Na Svečanoj akademiji predviđeno je obraćanje gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića i predsjednika Skupštine grada Miroslava Lučića.

Program obilježavanja 25 godina od egzodusa sarajevskih Srba biće održan uz poštovanje epidemioloških mjera.

Komentari 0
Povezane vijesti
Otvorena izložba "Srpska crkvena štampa u BiH u 19. i 20. vijeku" Otvorena izložba "Srpska crkvena štampa u BiH u 19. i 20. vijeku"
Večeras izložba radova likovne kolonije “Beli vuk” u Istočnom Novom Sarajevu Večeras izložba radova likovne kolonije “Beli vuk” u Istočnom Novom Sarajevu
Odigrana predstava "Patrijarh Pavle - biti čovjek među ljudim i neljudima" Odigrana predstava "Patrijarh Pavle - biti čovjek među ljudim i neljudima"
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    18h 49m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    22h 28m
    7
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    16h 58m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    5h 39m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    3h 25m
    0