Jagodić potpisao ugovor o nabavci vatrogasnog vozila sa korpom

04.03.2022. 10:38
0
IZVOR: Katera

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić potpisao je ugovor sa predstavništvom renomirane austrijske kompanije “Palfinger”, koja se bavi proizvodnjom hidrauličnih sistema za podizanje i utovar.

Predmet ugovora je nabavka novog višenamjenskog vatrogasnog vozila sa korpom, koje ne samo da će imati široku primjenu u vatrogasno-spasilačkim aktivnostima, već i u brojnim drugim aktivnostima na području opštine, saopšteno je iz Opštine Rogatica.

– U pitanju je vozilo koje je prijeko potrebno našoj zajednici i koje smo namjeravali da nabavimo već duži niz godina. Kroz prekogranični projekat, u saradnji sa Nacionalnim parkom “Tara” i uz podršku Evropske unije, ta želja nam se i ostvaruje. Više neće biti potrebe da angažujemo vozila iz drugih opština – rekao je načelnik Jagodić.

Nabavka ovog vozila dio je projekta ,,Unapređenje upravljanja sistemom zaštite od požara u prekograničnom području BiH i Srbije”, u okviru drugog poziva “IPA programa prekogranične saradnje Srbija – BiH”.

Projekat realizuju Opština Rogatica i Nacionalni park “Tara”, a ukupna vrijednost je 429.737,52 evra. Evropska unija kofinansira projekat u iznosu od 363.429,02 evra, odnosno 84,57% ukupne vrijednosti projekta, a Opština Rogatica i NP Tara 66.308,50 evra, navedeno je u saopštenju.

Do sada je kroz ovaj projekat nabavljena vrijedna oprema za rogatičke vatrogasce, a održane su i brojne edukacije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić
Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu, Rogatici i Foči Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu, Rogatici i Foči
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    17h 3m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    6h 16m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    5h 47m
    1
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    6h 10m
    0
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    21h 7m
    0