Јагодић потписао уговор о набавци ватрогасног возила са корпом

04.03.2022. 10:38
0
ИЗВОР: Катера

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић потписао је уговор са представништвом реномиране аустријске компаније “Палфингер”, која се бави производњом хидрауличних система за подизање и утовар.

Предмет уговора је набавка новог вишенамјенског ватрогасног возила са корпом, које не само да ће имати широку примјену у ватрогасно-спасилачким активностима, већ и у бројним другим активностима на подручју општине, саопштено је из Општине Рогатица.

– У питању је возило које је пријеко потребно нашој заједници и које смо намјеравали да набавимо већ дужи низ година. Кроз прекогранични пројекат, у сарадњи са Националним парком “Тара” и уз подршку Европске уније, та жеља нам се и остварује. Више неће бити потребе да ангажујемо возила из других општина – рекао је начелник Јагодић.

Набавка овог возила дио је пројекта ,,Унапређење управљања системом заштите од пожара у прекограничном подручју БиХ и Србије”, у оквиру другог позива “ИПА програма прекограничне сарадње Србија – БиХ”.

Пројекат реализују Општина Рогатица и Национални парк “Тара”, а укупна вриједност је 429.737,52 евра. Европска унија кофинансира пројекат у износу од 363.429,02 евра, односно 84,57% укупне вриједности пројекта, а Општина Рогатица и НП Тара 66.308,50 евра, наведено је у саопштењу.

До сада је кроз овај пројекат набављена вриједна опрема за рогатичке ватрогасце, а одржане су и бројне едукације.

Коментари 0
Повезане вијести
Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    5h 8m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    12h 14m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    10h 41m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    6h 23m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    12h 33m
    0