Jana Vasković i Tamara Cincar na košarkaškom kampu u "Banji Dvorovi"

20.06.2023. 14:51
0
IZVOR: katera.news

Košarkaški savez Republike Srpske svečano je otvorio “Košarkaški kamp 2023“ u Dvorovima.

Kamp organizuje Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske u okviru projekta „Ljetna škola sporta Republike Srpske“.

Ovaj kamp, na kojem učestvuje 15 košarkaša i košarkašica 2009. godište, trajaće do 24. juna u Javnoj ustanovi „Banja Dvorovi“. Na kampu učestvuju i Jana Vasković i Tamara Cincar iz KK "Igman" iz Istočne Ilidže.

Predsjednik Košarkaškog Saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević novinarima je rekao da je velika čast što su se u Dvorovima okupili 30 najtalentovanijih dječaka i djevojčica iz Republike Srpske.

- Okupili smo ih u Ljetnoj školi sporta koji realizujemo u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta, a boraviće u Banji Dvorovi u narednih sedam dana, trenirati u Osnovnoj školi „Dvorovi“ -  rekao je Đurđević.

Đurđević je rekao da se u prethodne dvije godine u Košarkaškom savezu Republike Srpske radilo sa najmlađim i najtalentovanijim dječacima i djevojčicama.

- Ovaj kamp je potvrda toga - rekao je Đurđević i rekao da se nada da će djeca iz Dvorova otići puna pozitivih utisaka, te da će kamp iskoristiti za svoje napredovanje.

Prijateljstva, dodao je on, koja se steknu kroz sport su prijateljstva koja traju cijeli život.

Đurđević je zahvalio resornom ministarstvu i svima koji su pomogli da se ovaj kamp organizuje, naveli su iz Košarkaškog saveza Republike Srpske.

- Moramo nastaviti da u budućnosti ulažemo u naše najtalentovanije, jer to i jeste budućnost i smisao postojanja Košarkaškog saveza, kao i smisao bavljenja sportom - rekao je Đurđević.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prosječna cijena kvadrata stana u Srpskoj veća za 24,1 odsto Prosječna cijena kvadrata stana u Srpskoj veća za 24,1 odsto
Ovo je cijena školarine na fakultetima u Srpskoj za akademsku 2024/25. godinu Ovo je cijena školarine na fakultetima u Srpskoj za akademsku 2024/25. godinu
U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe
Najčitanije
  • Najavljeni prekidi električne energije
    5h 19m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    17h 55m
    0
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    3h 15m
    0
  • Proba Izraela na Eurosongu: Podigli palestinsku kefiju pa izbačeni iz arene
    16h 9m
    0
  • Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    2h 33m
    0