Javni poziv za prijavu starih osoba bez porodične podrške

18.03.2020. 14:32
0
IZVOR: Srna

Opštinska uprava Pale i Centar za socijalni rad, uz podršku Crvenog krsta pozivaju građane, predstavnike mjesnih zajednica i zajednica etažnih vlasnika da prijave komšije, stara i bolesna lica koja žive sama u domaćinstvu i nemaju podršku porodice da bi im se na organizovan način omogućila pomoć u vrijeme epidemije virusa korona.

Pomoć će ići u vidu nabavke hrane i lijekova kroz uspostavljeni volonterski servis nabavke, saopšteno je iz Centra za socijalni rad Pale.

- Ovaj servis podrazumijeva da se korisniku kome je to neophodno omogući nabavka osnovnih životnih namirnica i lijekova da bi se spriječilo njihovo izlaženje vani s obzirom na to da znamo da su nam stara i bolesna lica najugroženija kategorija i kojima je sugerisano da ne izlaze bez prijeke potrebe usljed epidemije virusa korona - navedeno je u saopštenju.

Građani prijave mogu vršiti od sutra od 7.00 do 15.00 časova isključivo na telefone Centra za socijalni rad Pale 057/201-120 i 057/201-121 i opštinske organizacije Crvenog krsta 057/223-593.

Iz Centra za socijalni rad navode da građani kojima je ovaj vid pomoći potreban, treba da na navedene telefone daju kratnu anamnezu da bi se utvrdila opravdanost akcije.

- Molimo da se jave samo osobe koje nemaju srodnike i druga lica koja im mogu pružiti ovakvu podršku i kojima je ovakav servis neophodan, da bismo sa našim ograničenim kapacitetima mogli odgovoriti kvalitetno na zahtjeve - navedeno je u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Evo šta se 2021. godine moglo kupiti za 100 maraka, a šta može danas Evo šta se 2021. godine moglo kupiti za 100 maraka, a šta može danas
Demobilisani borac Milenko Jovović iz Pala živi na rubu egzistencije, zaboravljen (VIDEO) Demobilisani borac Milenko Jovović iz Pala živi na rubu egzistencije, zaboravljen (VIDEO)
Kada se krvarilo, a niotkuda pomoći – ko je pritekao? Kada se krvarilo, a niotkuda pomoći – ko je pritekao?
Najčitanije
  • Težak sudar đačkog autobusa i automobila
    16h 12m
    0
  • Učenik (13) pretučen u osnovnoj školi: "Sina mi je pesnicama udarao otac njegovog vršnjaka"
    6h 56m
    2
  • U Istočnoj Ilidži prva neradna nedjelja biće 6. oktobra
    14h 32m
    2
  • Kroz gusle strujao i bol i nadanje cijelog naroda: 257 godina od rođenja Filipa Višnjića
    16h 3m
    0
  • Zemljotres u BiH
    7h 28m
    0