Jedini srpski pripadnik ROSU sa sjevera napustio jedinicu

06.11.2022. 21:21
0
IZVOR: srna.rs

Zoran Petrović, jedini Srbin sa sjevera Kosova koji je radio u specijalnoj jedinici kosovske policije ROSU, napustio je danas tu jedinicu.

- Želeo sam da časno i po zakonu obavljam svoj posao, ali sam iz dana u dan uviđao da moram da radim protiv svog naroda. Zato sam doneo odluku da napustim specijalnu jedinicu i stanem uz svoj narod na severu Kosova - rekao je Petrović za "Kosovo onlajn".

On kaže da je, gledajući prethodnih dana dešavanja na sjeveru Kosova, a dobro znajući koju torturu proživljavaju Srbi od Aljbina Kurtija, danas odlučio da stane pred svoje pretpostavljene i lično im saopšti da više neće raditi u specijalnoj jedinici.

Danas su svoja radna mjesta napustili svi policajci na sjeveru Kosova, a njima su se pridružili i pripadnici jednica na administrativnim prelazima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca
Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    10h 3m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    9h 27m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    7h 42m
    11
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    1h 1m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    9h 21m
    0