Jesenja titula ostaje u Rogatici

08.11.2021. 09:55
0
IZVOR: sportdc.net

Derbi jesenje polusezone u prvoligaškom karavanu Republike Srpske za rukometašice odigran u Rogatici između domaće ekipe i gošći iz Bijeljine okončan je bez pobjednika.

Tako su ŽRK "Rogatica" i ŽRK "Radnik" završili prvi dio prvenstva sa istim brojem bodova, ali zbog boljeg skora datih i primljenih golova Rogatičankama je pripalo prvo mjesto, pa će jesenja šampionska titula zimovati u Rogatici.

Ove dvije ekipe su pokazale najviše tokom prvenstva što su potvrdile i u susretu posljednjeg kola kada su u zanimljivoj i do kraja neizvjesnoj utakmici podijelili bodove.

Od samog početka vodila se borba sa čvrstim odbranama oba tima, a s obzirom na važnost meča ispoljen je i veliki broj obostranih grešaka.

U prvih osam minuta gledaoci su vidjeli samo dva gola i to u mreži ekipe Radnika, domaće rukometašice su sve do 20. minuta utakmice održavale minimalnu prednost, a onda su Bijeljinke uspjele da stignu do izjednačenja i do kraja prvog dijela se igralo gol za gol, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 8:8.

I na početku drugog poluvremena rukometašice Rogatice su bolje otvorile utakmicu, napravile prednost od dva gola koje su održavale do 45. minuta, a onda ekipa ŽRK Radnik pravi preokret i prvi put dolazi do prednosti od 16:15.  

Potom je ponovo uslijedio period igre u kojima se rezultat lomio čas u korist Rogatičanki, pa onda u korist Bijeljinki, ali su i dominirali golmani oba tima. U posljednju minutu se ušlo sa rezultatom 18:18 i domaći sastav je imao napad za pobjedu,  međutim ponovo se ističe golman gostiju Letić i spašava svoj tim. Lopta se odbija u aut i Rogatičanke imaju još jednu priliku da dođu svoju do pobjede, međutim brzopleto su reagovale i na semaforu je ostao neriješen rezultat, ali to je ipak bio i signal za slavlje domaćih rukometašica i navijača koji su poprilično popunili rogatičku dvoranu, jer su jesenji dio prvenstva okončale na najbolji način, osvajanjem jesenje titule.

Prva liga Republike Srpske za rukometašice

Jesenja titula zimuje u Rogatici

ŽRK Rogatica - ŽRK Radnik (B)  18:18 (8:8)

Sporstka dovoran u Rogatici. Gledalaca: 300. Sudije: Ognjen Hercegovac i Dejan Mihajlović (Brčko) Delegat: Milan Antonić (Brčko) Sedmerci: ŽRK Rogatica 4-2, ŽRK Radnik 3-2 Isključenja : ŽRK Rogatica 8 minuta ,ŽRK Radnik 6 minuta

ŽRK Rogatica - Cvijetić, Radović, T. Delić 1, Vitomir 7, Komlenović 3,Knežević, A. Delić 2, Hršum, Šarenac 2, Šender 3, Sokolović, Gluhović

ŽRK Radnik- Letić, Šurbat, Vićić 1, Vukobrat 5, Jovanović 1, Pejić 7, Kujača, Stojanović, Bogdanović 4, Simić, Živanić, Ognjenović, Milojević, Savić

Komentari 0
Povezane vijesti
Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić
Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu, Rogatici i Foči Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu, Rogatici i Foči
Najčitanije
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    23h 2m
    1
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    4h 30m
    6
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    17h 40m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    18h 12m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    23h 45m
    0