Još šest oboljelih u Crnoj Gori

18.03.2020. 21:17
0
IZVOR: srpskainfo

U Crnoj Gori registrovano je još šest slučajeva oboljelih od virusa korona, a ukupan broj oboljelih trenutno je osam, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

U saopštenju se navodi da su danas u laboratorijama Instituta završene preliminarne analize 20 uzoraka uzetih od osoba iz nadzora i kontakata do sada potvrđenih slučajeva.

– Od obrađenih uzoraka pozitivno je šest, od kojih jedan nema epidemiološku povezanost sa do sada potvrđenim slučajevima – kažu u Institutu.

Kako su naveli, u 18.00 časova pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori nalazile su se 3.523 osobe, uključujući i crnogorske državljane koji su organizovano doputovali u domovinu, a koji su iz preventivnih razloga smješteni u karantin.

U Institutu su rekli da je takav skok broja pozitivnih slučajeva bio očekivan, imajući u vidu broj bliskih kontakata koji su identifikovani i obrađeni.

– Ekipe Instituta će i ovo veče provesti na terenu sprovodeći dalju identifikaciju kontakata i obradu prikupljenih podataka – navodi se u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Najblistaviji duhovni trag Najblistaviji duhovni trag
Odgovor kralja Petra knjazu Nikoli 1904: Da živi tast moj, da živi srpski narod junačke Crne Gore! Odgovor kralja Petra knjazu Nikoli 1904: Da živi tast moj, da živi srpski narod junačke Crne...
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Najčitanije
  • Težak sudar đačkog autobusa i automobila
    14h 15m
    0
  • Učenik (13) pretučen u osnovnoj školi: "Sina mi je pesnicama udarao otac njegovog vršnjaka"
    4h 59m
    1
  • U Istočnoj Ilidži prva neradna nedjelja biće 6. oktobra
    12h 35m
    2
  • Kroz gusle strujao i bol i nadanje cijelog naroda: 257 godina od rođenja Filipa Višnjića
    14h 6m
    0
  • Zemljotres u BiH
    5h 31m
    0