Kampanja MUP-a Srpske "Oružje ne štiti, oružje ubija" u cilju edukovanja učenika

15.05.2022. 12:40
0
IZVOR: rtrs.tv

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa UNDP-om organizuje javnu kampanju "Oružje ne štiti, oružje ubija" čiji je cilj da upozna djecu školskog uzrasta sa potencijalnim opasnostima koje predstavlja nezakonita upotreba oružja, kao i rukovanje minsko-eksplozivnim sredstvima.

U okviru ove aktivnosti u periodu od 16. do 27. maja biće organizovana edukativna predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola širom Republike Srpske, kako bi im se ukazalo ne samo na opasnosti koje oružje nosi, već i na primjere u našoj zemlji koji su nažalost završili tragično. Učenici će se takođe upoznati sa procedurama koje treba da koriste u slučaju da neko u njihovom okruženju posjeduje ilegalno naoružanje ili pronađe minsko-eksplozivno sredstvo.

Svjedoci smo da smo samo u prošloj godini na području Republike Srpske imali dva slučaja gdje je „igra“ sa oružjem imala tragične posljedice po našu djecu – u Derventi je poginuo dječak aktiviranjem eksplozivne naprave, dok je u Kalinoviku poginuo mladić.

Ovi slučajevi su upozorenje za sve da se prema oružju treba odnositi odgovorno. Legalno oružje treba držati na bezbjednom mjestu, što dalje od djece, a u slučaju pronalaska minsko-eksplozivnog sredstva ili drugog ilegalnog naoružanja odmah pozvati i obavjestiti najbližu policiju stanicu pozivom na "122".

Komentari 0
Povezane vijesti
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
Prekinuta "Gimnazijada": Učenik pretukao profesora Prekinuta "Gimnazijada": Učenik pretukao profesora
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    8h 32m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    18h 50m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    18h 56m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    18h 54m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    17h 45m
    0