Karling klub „Olimpik“ iz Istočnog Novog Sarajeva osvojio Otvoreno prvenstvo BiH

27.03.2022. 22:02
0
IZVOR: srna.rs

Karling klub "Olimpik" iz Istočnog Novog Sarajeva pobjednik je 1. otvorenog karling prvenstva BiH, koje je danas održano u sarajevskoj "Ice Solution" dvorani na Zetri.

Predsjednik Karling saveza BiH Miro Klepić Srni je rekao da je drugo mjesto osvojio Karling klub "Pale", a treće Karling klub "Slavija" Istočno Novo Sarajevo.

Klepić je naglasio da je danas odigrano i finale Otvorenog karling prvenstva Republike Srpske, te da je prvo mjesto osvojio Karling klub "Pale", a drugo i treće "Slaviji" i "Olimpiku" iz Istočnog Novog Sarajeva.

On je naveo da ideja o osnivanju karling klubova postoji dugo, a da je materijalizovana na Evropskom omladinskom festivalu mladih - EYOF 2019, kada je grupa entuzijasta dobila zaduženje da organizuju takmičenje u ovom sportu u dvorani "Peki" na Palama.

- S obzirom na to da je to bilo najbolje organizovano takmičenje na EYOF-u, dogovorili smo se formiramo Karling savez Republike Srpske, što smo uradili odmah 2019. godine, a na nivou BiH u decembru prošle godine - ispričao je Klepić.

Karling je olimpijski sport koji je ove godine prvi put organizovan na nivou saveza u BiH, a ovo je ujedno i izborno takmičenje za nastup reprezentacije BiH na međunarodnom takmičenju koje se održava početkom maja u Sloveniji.

Komentari 0
Povezane vijesti
Crvena zvezda pobijedila Jahorinu u Palama Crvena zvezda pobijedila Jahorinu u Palama
Okrugli sto o Željku Grujiću u Palama Okrugli sto o Željku Grujiću u Palama
Danas prijateljski meč košarkaša Jahorine i Crvene zvezde u Palama Danas prijateljski meč košarkaša Jahorine i Crvene zvezde u Palama
Najčitanije
  • Ubio suprugu, pa sebe
    13h 15m
    0
  • Pretresi i hapšenja na Sokocu zbog droge
    18h 48m
    2
  • U saobraćajnoj nezgodi u Rogatici teško povrijeđena jedna osoba
    18h 28m
    0
  • Helikopter Oružanih snaga BiH zakačio žice dalekovoda i pao
    12h 59m
    0
  • Danas prijateljski meč košarkaša Jahorine i Crvene zvezde u Palama
    14h 8m
    0