Карлинг клуб „Олимпик“ из Источног Новог Сарајева освојио Отворено првенство БиХ

27.03.2022. 22:02
0
ИЗВОР: srna.rs

Карлинг клуб "Олимпик" из Источног Новог Сарајева побједник је 1. отвореног карлинг првенства БиХ, које је данас одржано у сарајевској "Ice Solution" дворани на Зетри.

Предсједник Карлинг савеза БиХ Миро Клепић Срни је рекао да је друго мјесто освојио Карлинг клуб "Пале", а треће Карлинг клуб "Славија" Источно Ново Сарајево.

Клепић је нагласио да је данас одиграно и финале Отвореног карлинг првенства Републике Српске, те да је прво мјесто освојио Карлинг клуб "Пале", а друго и треће "Славији" и "Олимпику" из Источног Новог Сарајева.

Он је навео да идеја о оснивању карлинг клубова постоји дуго, а да је материјализована на Европском омладинском фестивалу младих - ЕYOF 2019, када је група ентузијаста добила задужење да организују такмичење у овом спорту у дворани "Пеки" на Палама.

- С обзиром на то да је то било најбоље организовано такмичење на ЕYOF-у, договорили смо се формирамо Карлинг савез Републике Српске, што смо урадили одмах 2019. године, а на нивоу БиХ у децембру прошле године - испричао је Клепић.

Карлинг је олимпијски спорт који је ове године први пут организован на нивоу савеза у БиХ, а ово је уједно и изборно такмичење за наступ репрезентације БиХ на међународном такмичењу које се одржава почетком маја у Словенији.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Дан и крсна слава Филозофског факултета Обиљежен Дан и крсна слава Филозофског факултета
Едукативнo предавање „Оружје не штити, оружје убија“ сутра у Палама Едукативнo предавање „Оружје не штити, оружје убија“ сутра у Палама
Сутра обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде Сутра обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    10h 22m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    10h 39m
    2
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    5h 19m
    3
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    11h 15m
    4
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    9h 44m
    0