Klepetan se vratio svojoj Malenoj

04.06.2020. 21:54
0
IZVOR: Index.hr

Poznati par bijelih roda Klepetan i Malena ponovo su zajedno. Naime, svi su, uključujući i Stjepana Vokića koji se o Malenoj brine, mislili da je Klepetan uginuo prošle godine, ali on se ipak vratio u Brodski Varoš u Hrvatskoj.

"Index.hr" piše da Vokić na početku nije bio siguran da li je riječ o Klepetanu, ali da sada sa sigurnošću može da tvrdi da jeste.

- Istina je, vratio se u aprilu, zasad imaju troje jaja, jedno je razbio, hladnoća je gadno na njih djelovala. Evo baš je sad bio sa mnom tu u dvorištu dok ona leži na jajima - rekao je Stjepan Vokić, koji je, kako je naveo, bio prilično šokiran Klepetanovim povratkom i ove godine.

Opisao je da je u tom trenutku bio izuzetno šokiran.

- Prošle godine došao je 18. marta, isto je bilo prehladno za njih, jaja su im se posmrzavala doslovno, pa je on 18. aprila otišao. Ja sam tada mislio da je otišao da ugine, nije se vraćao cijelu godinu. To je jedino na šta sam mogao sumnjati, međutim, sada je ponovo došao. Sad samo što ne pleše oko mene, kao da se izvinjava, ne znam kako to da  protumačim drugačije - kazao je Vokić i dodao da u blizini ima nekoliko gnijezda, ali da samo Klepetan i Malena zasad imaju jaja.

Vokić već 27 godina brine za rodu Malenu, a ljubavna priča između nje i Klepetana obišla je svijet.

Od 2001. godine Klepetan je svako proljeće letio iz Južnoafričke Republike u Brodski Varoš u blizini Slavonskog Broda kako bi se pario s Malenom, koja ne može letjeti zbog slomljenog krila.

Riječ je o najpoznatijoj ljubavnoj priči, a Hrvatska je inače popularno mjesto za gniježđenje bijelih roda. U ovoj zemlji živi oko 1.500 parova, a neka sela poput Čigoča imaju više jedinki bijelih roda nego ljudi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Lov gazda sa Jadrana ne prestaje Lov gazda sa Jadrana ne prestaje
U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi
Na današnji dan počeo egzodus Srba iz Zapadne Slavonije Na današnji dan počeo egzodus Srba iz Zapadne Slavonije
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    18h 14m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    23h 47m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    3h 47m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    18h 24m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    3h 53m
    0