Klizavi i mokri kolovozi, povećana opasnost od odrona

22.08.2022. 08:52
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 12 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Istočno Novo Sarajevo,

Zbog radova na 10 kV vodu Tilava, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9:00 do 14:00 časova potrošačima u naseljima: Tilava, Klek, Tvrdimići, Rosulje, Tomino Brdo, Kozarevići, Stanojevići, Petrovići, Studenkovići, Međuši, Kumani, Luke i Pavlovac (Trebević).

Rogatica,

Zbog radova na 10 kV vodu Matino Brdo,  doći će do privremenog  prekida u isporuci električne energije u periodu  od 7:00 do 19:00 časova potrošačima  u naseljima: Lađevine1, Lađevine 2,  Vragolovi, Maravići, Brezje, Vrlazje, Karačići, Golubovići, Dobrače, Kramer Selo i Sočice.

Višegrad,

Zbog radova na 10 kV vodu Međeđa,  doći će do privremenog  prekida u isporuci električne energije u periodu  od 8:00 do 14:00 časova potrošačima  u naselju Meremišlje.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođen je jedan dječak i jedna djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 45 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 37 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

U kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na putevima Krupac-Bogatić, Konjević Polje-Milići, Stari Majdan-Banjaluka, Bakračuša-Nevesinje jedan, Prijedor tri-Stara Rijeka, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han, Tedin Han-Teslić, Šipovo-Novo Selo, Jezero-Šipovo.

U tunelu "Čeljigovići" na dionici magistralnog puta Lapišnica-Ljubogošta izmijenjen je režim saobraćaja, kao i u tunelu "Stambolčić" na magistralnom putu Pale-Podgrab.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom, na putu Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na putu Bistrica-Podgrab, na putu Ukrina-Gornja Vijaka, dok na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, putnička vozila saobraćaju otežano, a za teretna vozila saobraćaj je obustavljen.

Vangabaritni teret prevozi se putevima Stanić Rijeka-Derventa-Granični prelaz Brod i Stanić Rijeka-Granični prelaz Brod, a vozači treba da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putu Brodar-Rudo zabranjen je saobraćaj za sva teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila ograničena brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku u mjestu Trn, a na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti pretežno oblačno i hladnije vrijeme uz povremenu kišu.

Na jugu Hercegovine očekuje se sunčanije i toplije vrijeme, tokom dana razvoj oblaka uz moguće lokalne pljuskove sa grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 18 do 24, na jugu do 30, u višim predjelima od 14 stepeni Celzijusovih.

U većini krajeva jutros je pretežno oblačno vrijeme, dok je u Hercegovini vedro. Kiša je zabilježena na sjeverozapadu, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 8.00 časova: Bjelašnica osam, Čemerno i Mrakovica 13, Han Pijesak, Mrkonjić Grad, Kalinovik i Sokolac 14, Ribnik, Bugojno i Šipovo 15, Sarajevo, Drvar i Livno 16, Srebrenica, Tuzla i Bihać 17, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Višegrad, Nevesinje, Novi Grad, Gradačac i Foča 18, Zvornik, Bileća i Rudo 19, Trebinje 20, te Mostar 24 stepena Celzijusova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra ujutro sunčano i toplo, poslije podne kiša Sutra ujutro sunčano i toplo, poslije podne kiša
Danas nestabilno sa pljuskovima Danas nestabilno sa pljuskovima
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    7h 13m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    17h 31m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    17h 37m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    17h 35m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    16h 26m
    0