Knežević: Oni koji su zaslužni za stvaranje Republike Srpske danas tavore na dnu egzistencijalne ljestvice

29.09.2022. 09:15
0
IZVOR: katera.news

Nemanja Knežević, kandidat NPS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je da je neprihvatljiv odnos države prema boračkoj kategoriji.

- Standard i odnos države prema ovoj kategoriji stanovništva je u najmanju ruku maćehinski. Oni koji su zaslužni za stvaranje Repeblike Srpske, države u koju su ugradili mladost, krv i živote, danas tavore na dnu egzistencijalne ljestvice – rekao je on.

Kako ističe, pripadnici ove populacije su degradirani, osiromašeni, nerijetko pogođeni postratnim sindromom, te nezaposleni, a za svoje rane su „nagrađeni“ niskim boračkim dodacima.

- Apsurdno je i nedopustivo da dvadeset i sedam godina nakon rata i dalje pričamo o prioritetnom zapošljavanju djece iz porodica poginulih boraca. Je li tako vraćamo dug herojima? – zapitao se Knežević.

On je dodao da se ovih heroja država sjeti onda kada ih treba iskoristiti u dnevno-političke populističke aktivnosti.

Knežević je rekao da dijeli sudbinu ovih ljudi, kroz tragediju koja je zadesila njega i njegovu porodicu.

- Dijelim isti hljeb sa "Bijelim Vukovima", koji su ga nekada dijelili sa mojim ocem i osjećam se dužnim da borcima vratim dostojanstven život. I vratiću. To vam obećavam – naglasio je on i dodao:

- Ključna stvar, na putu da se ostvari moja namjera da se borcima vrati zasluženo dostojanstvo, je jedinstvo, braćo moja borci. Ne smije politika, niti bilo koji političar, da vas koristi u "svoje svrhe", jedino vaše jedinstvo može da vra ti vašu zasluženu poziciju u našem društvu, jer ste vi jedini zaslužni i počasni građani naše Republike Srpske – zaključio je on.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Ćibić: Ličnim primjerom i ponašanjem mijenjajmo društvo u kojem živimo Ćibić: Ličnim primjerom i ponašanjem mijenjajmo društvo u kojem živimo
Knežević: Podsticaji treba da idu u ruke pravih domaćina, a ne politički podobnih Knežević: Podsticaji treba da idu u ruke pravih domaćina, a ne politički podobnih
Berjan: Dodik planirao da ukine Srpsko Sarajevo Prudskim sporazumom Berjan: Dodik planirao da ukine Srpsko Sarajevo Prudskim sporazumom
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    5h 54m
    6
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    19h 4m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    19h 36m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    17h 55m
    0
  • Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“
    23h 52m
    1